Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-15-2010, 12:26 PM   #1
New Member




Join Date: May 2010
Location: Wales
Posts: 2
FA 80-320mm auto setting not working

I have an FA80-320 which I bought in 1998 and for some reason unknown to me the auto setting doesn't work. Anyone have any idea why and if anything can be done to fix it?

05-15-2010, 01:57 PM   #2
Veteran Member
pcarfan's Avatar

Join Date: Sep 2007
Location: Dayton, Ohio
Photos: Gallery | Albums
Posts: 2,958
Sorry, I can't help you in fixing the problem. All I can say is try to clean the contacts and see.

However, don't spend a ton on repairs....you can get one in great condition for US$100-150, and I paid even less than that lower end.
05-15-2010, 02:16 PM   #3
Veteran Member
wlachan's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Canada
Photos: Albums
Posts: 2,626
From what I remember the A setting is the weak link for this lens. The contact right under the lens mount broke. Should be an easy fix with the lens mount removed.
05-16-2010, 03:13 AM   #4
New Member




Join Date: May 2010
Location: Wales
Posts: 2
Original Poster
Yes, from a past thread it seems the contact springs on this lens are very weak and will have to be replaced. Not such a probem after all then. thanks.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
auto, k-mount, pentax lens, slr lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
auto setting on af540fgz Falld5 Flashes, Lighting, and Studio 13 04-24-2010 05:50 AM
Working for an Auto Dealer Sew-Classic Photographic Industry and Professionals 7 01-05-2010 04:07 PM
Super Program + Viv S1 70-210mm w/ A setting = no auto aperture deadwolfbones Pentax Film SLR Discussion 9 04-23-2009 07:56 AM
Help W. Auto Focus Setting voicelit Pentax DSLR Discussion 15 10-09-2008 12:57 PM
A setting not working billhardie Pentax SLR Lens Discussion 11 12-20-2007 04:45 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:24 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top