Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-12-2011, 06:41 PM   #1
Site Supporter
jatrax's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Photos: Gallery | Albums
Posts: 10,716
DA L 55-300 Unknown in Lightroom 3.3

My DA L 55-300 does not show the lens model in Lightroom 3.3. My DA L 18-55 and FA 28-200 both show up fine. Can anyone say if this is a Lightroom issue or a problem with my lens?

Anyone with a DA L 55-300 that does show properly in Lightroom?

02-12-2011, 07:21 PM   #2
Junior Member




Join Date: Nov 2009
Location: ATL
Posts: 38
I just checked my DA L 55-300mm photos in Lightroom 3.0 and they show up as unknown as well.
the 18-55mm DA L shows up correctly, but neither my Sigma 100-300mm F4 or my Sigma 10-20mm show up fully. the 100-300mm just says Sigma Lens, the 10-20mm shows Sigma or Tamron Lens.
02-12-2011, 07:41 PM   #3
Site Supporter




Join Date: Oct 2008
Location: Wilmore, KY
Posts: 349
I don't have the DA L 55-300, but my DA 55-300 is recognized by LR 3.3 for MacOS
02-12-2011, 08:03 PM   #4
Site Supporter
ramseybuckeye's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: Elida, Ohio
Photos: Gallery | Albums
Posts: 8,551
My DA55-300 only shows up in Pentax Photo Lab, not in Pentax Photo Browser, Photoshop, or any other software I've used.

02-13-2011, 02:42 AM   #5
Veteran Member
sterretje's Avatar

Join Date: Dec 2008
Location: Roodepoort, South Africa
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,534
This is a software 'problem' in the software that one uses (e.g. LR). The lens info in the EXIF is just a number; the software must translate this number to a text, but if it does not know the number, it will not be able to do so.

The writers of these softwares should be lynched. It's so easy to make a little text file where one can add the lens ID and the text. Or add a menu option to edit the (lookup) table.

Last edited by sterretje; 02-13-2011 at 08:00 AM.
02-13-2011, 07:33 AM   #6
Junior Member




Join Date: Jan 2011
Location: London, Ontario
Photos: Gallery
Posts: 33
Same issue with my DA-L 55-300 in LR3.3 for Windows =(
02-13-2011, 08:23 PM   #7
Site Supporter




Join Date: Oct 2009
Location: Philadelphia, Pa
Photos: Gallery
Posts: 764
I just got a 60-250.I took tne pictures with it today just testing the waters. Eight pictures show Pentax 60-250 two of them show Sigma 500mm lens. I too am confused.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
da, k-mount, lens, lightroom, pentax lens, slr lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nature unknown bird wedgetail Post Your Photos! 8 12-31-2010 04:36 PM
An Unknown photolady95 Post Your Photos! 4 09-22-2009 07:46 AM
unknown flower sfd101 Post Your Photos! 3 05-13-2009 01:28 AM
Lightroom and new DA lenses: "Unknown Lens"? Ivan Glisin Digital Processing, Software, and Printing 7 11-17-2008 03:57 PM
Unknown Spider MJB DIGITAL Monthly Photo Contests 4 04-24-2008 11:22 AM



All times are GMT -7. The time now is 03:58 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top