Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-16-2011, 05:19 PM   #1
Site Supporter
skism's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia
Photos: Gallery | Albums
Posts: 133
FA* 300/4.5 issue

Hello,

I am looking for some advice (and I thank you all inadvance).

I have recently acquired a Pentax FA* 300 f4.5. I know thereputation this lens has, and have seen the prices on ebay and elsewhere.

The glass is very clean, although the body paint isdefinitely scuffed from use. But here’s the ‘but’ – it works great in autofocusmode, but when you switch to manual focus (by way of the ‘clutch’ the lens has)the ring just spins and doesn’t engage the focus.

Does anyone have experience with this? Is it fixable? I amthinking of selling the lens, but of course am wondering if people will buy itif it only works in autofocus mode.

Thanks for your advice. If I have posted this in the wrongarea, my apologies.


11-20-2011, 08:18 AM   #2
Site Supporter
Marc Langille's Avatar

Join Date: Dec 2006
Location: NW Arkansas, USA
Posts: 4,702
I've moved the thread for you into the SLR lens discussion - let me know if you need anything else.

BTW, where in NS are you? I lived in Oxford during my formative years and still have family throughout the province...
11-20-2011, 09:30 AM   #3
Site Supporter
skism's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: Nova Scotia
Photos: Gallery | Albums
Posts: 133
Original Poster
In Prospect, on the way to Peggy's Cove. Nice to hear of your Nova Scotian roots. Thanks for moving my thread - by the way, I've put the lens up for sale.
11-20-2011, 09:36 AM   #4
Site Supporter
Marc Langille's Avatar

Join Date: Dec 2006
Location: NW Arkansas, USA
Posts: 4,702
Nice! I have cousins over in that area, but a bit further west - near Mahone Bay. I remember an old sawmill by their home.

11-20-2011, 09:55 AM   #5
Pentaxian
Mike.P's Avatar

Join Date: Mar 2008
Location: South Coast .. UK
Photos: Gallery
Posts: 1,754
Don't you have to put the camera into manual focus mode as well?

You do with my F* 300mm f4.5
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
advice, fa*, focus, k-mount, lens, pentax lens, slr lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vivitar MC Tele Converter 2X PK-A/R-PK issue...or no issue? WiseOx Pentax SLR Lens Discussion 5 06-11-2014 01:14 PM
Does my 55-300 have a focussing issue ? [img] photoleet Pentax SLR Lens Discussion 7 11-17-2011 12:23 AM
DA 55-300 Issue ? daacon Pentax SLR Lens Discussion 17 08-02-2011 11:26 PM
Image Resolution Issue - Can't shoot at 300 DPI Andy6140 Troubleshooting and Beginner Help 16 03-22-2011 09:46 AM
autofocus lock issue with sigma 100-300 f/4 dandog Pentax SLR Lens Discussion 7 02-28-2010 08:21 AM



All times are GMT -7. The time now is 05:34 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top