Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-21-2011, 10:40 AM   #1
Forum Member




Join Date: Jul 2011
Location: NYC, NY
Posts: 58
31mm ltd lens build question

Hi guys, I just notice recently that front part of the lens is not firmly built into the lens. when I press the front element light, it moves in and makes noise. Is it normal? Mine is AIV. Thanks!


Last edited by wishlf; 11-21-2011 at 12:17 PM.
11-21-2011, 11:02 AM   #2
Senior Member
pezmaker's Avatar

Join Date: Jul 2011
Location: Madison, WI
Photos: Gallery | Albums
Posts: 276
Sounds like you're physically forcing the autofocus mechanism to move. I'd try to avoid doing that.
11-21-2011, 11:10 AM   #3
Forum Member




Join Date: Jul 2011
Location: NYC, NY
Posts: 58
Original Poster
QuoteOriginally posted by pezmaker Quote
Sounds like you're physically forcing the autofocus mechanism to move. I'd try to avoid doing that.
I didn't force it to move, it moved when I only applied light(reasonable) force on it.
11-21-2011, 11:33 AM   #4
Veteran Member




Join Date: Sep 2006
Location: WV
Posts: 1,484
QuoteOriginally posted by wishlf Quote
I didn't force it to move, it moved when I only applied light(reasonable) force on it.
That's not what you said in your OP. You said "...when you press the front element hard, it moves in and makes noise...".

So which is it? Are you applying light force or pressing hard?

11-21-2011, 12:24 PM   #5
Forum Member




Join Date: Jul 2011
Location: NYC, NY
Posts: 58
Original Poster
Let me correct this, I pressed it hard once, it moved and made some noise. Afterward, I discover that when I turn the hood with light force, it exhibits movement.
11-22-2011, 10:00 AM   #6
Loyal Site Supporter
drougge's Avatar

Join Date: Jan 2010
Location: Malmö
Photos: Gallery
Posts: 787
Mine (made in japan) also has some play in the front part. It's probably normal, but I don't like it. Doesn't make noise though, but maybe you pressed it harder than me.
11-22-2011, 10:15 AM   #7
Forum Member




Join Date: Jul 2011
Location: NYC, NY
Posts: 58
Original Poster
QuoteOriginally posted by drougge Quote
Mine (made in japan) also has some play in the front part. It's probably normal, but I don't like it. Doesn't make noise though, but maybe you pressed it harder than me.
Ok, I guess it's normal then. Thank you very much for your reply.
11-22-2011, 12:00 PM   #8
nah
Senior Member




Join Date: May 2008
Location: New Westminster, Canada
Photos: Gallery
Posts: 280
I purchased one last week and now it's on it's way back to Adorama (awesome service btw). Mine not only felt very loose, but there was major back focusing issues.

I will try to hold out for a MIJ on the used market.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
front, k-mount, lens, pentax lens, slr lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer Build: SSD and Photoshop question noVICE Digital Processing, Software, and Printing 22 10-09-2011 02:04 PM
Question about FA 31mm sharpness at f/1.8 mr.sinha Pentax SLR Lens Discussion 41 07-08-2011 02:31 PM
31mm FA limited f1.8 lens question olivemike Troubleshooting and Beginner Help 7 05-02-2011 07:33 PM
Question regarding FA 31mm f/1.8 Mystic Pentax SLR Lens Discussion 11 03-18-2011 04:38 AM
Dropped a lens! (DA Limited build quality?) ADHWJC Pentax SLR Lens Discussion 10 10-16-2010 10:01 PM



All times are GMT -7. The time now is 04:55 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top