Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-17-2012, 02:11 AM   #1
New Member




Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Sigma 50 mm 1.4

Hey again ! So i finally obtained my first prime lens. First of all i want to thank you all who provided me with good sugestions in previus posts . now i own sigms 50 mm 1.4 what a joy to use .
Just im worried when i turn on my kamera (k-5) there is some kind of sound, for less then sec. i belive it is from aperture blades, after that all works perfectly, is it ok, or maybe some one have the same thing?

01-17-2012, 02:30 AM   #2
Senior Member




Join Date: Aug 2011
Location: Sydney
Photos: Albums
Posts: 232
I have purchased the same lens from bhphoto.

It is a beauty and 'sharp' wide opened and even sharper when closed down to 1.8 or 3.2. It draws differently from Pentax 31 FA (not as yellow and contrasty but brighter). Autofocus is spot on.

It is prompt to flare and so the hood stays on.

I don't get the noise with the lens. Mine is silent even when focusing.
Do you get the sound every time you turn on the camera?

Enjoy it!
01-17-2012, 03:16 AM   #3
New Member




Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Original Poster
yes every time when i turn on the camera there is that sound for less than second, focusing is veary quiet and fast . if this is nothing realy bad then i can live with it, but you know maybe i need yo exchange lens if this is somethig seriouse.
01-17-2012, 03:55 AM   #4
New Member




Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Original Poster
Just tested with my kit lens, that sound is still there so i supose that this is somethig with camera, never noticed it before.

01-17-2012, 05:23 AM   #5
Veteran Member




Join Date: Oct 2010
Location: Hong Kong
Posts: 327
do you have dust removal on startup? does it shake a little bit?
01-17-2012, 06:00 AM   #6
New Member




Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Original Poster
hmm yes i have dust removal on startup, tried to turn it off, but nothing change. now i noticed that when i start up camera aperture blades closes like from 1.4 to 16 and back to 1.4. so it is definetly something with aperture blades. when i take pictures i dont hear anything maybe because of shutter realise.
soory for such a noobish questions .
01-17-2012, 08:43 AM   #7
Veteran Member
Anvh's Avatar

Join Date: Sep 2011
Posts: 4,616
QuoteOriginally posted by Rons Quote
Just tested with my kit lens, that sound is still there so i supose that this is somethig with camera, never noticed it before.
It's the lever, turn the camera on without a lens and you see it move.
01-17-2012, 01:13 PM   #8
Senior Member
slartibartfast's Avatar

Join Date: Jan 2012
Location: Hjørungavåg, Norway
Posts: 130
congratulations! hope to see some pictures soon!

(I just bought the same lens, it's still "in transit"...)

01-18-2012, 12:10 AM   #9
Senior Member




Join Date: Aug 2011
Location: Sydney
Photos: Albums
Posts: 232
I am still testing this baby. Two pictures from today with Sigma 50 at ISO 80, f1.4.

First picture AF on right eye, indoor light with no sharpening in PP.



Second picture AF on nose, no sharpening in PP.



This lens is sharp at f1.4.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
k-mount, mm, pentax lens, sigma 50 mm, slr lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale - Sold: Sigma 100-300 f4. Sigma 1.4 Teleconvertor. Sigma UV filter. Cases, Caps, Box & garethwebber Sold Items 3 12-03-2010 03:05 AM



All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top