Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-13-2008, 10:50 PM   #1
Senior Member




Join Date: Sep 2008
Location: California
Posts: 110
Help Mounting Vivitar 100-300mm

Hey Guys and Gals,

I acquired a vivitar 100-300mm K mount for my Pentax K200. The only catch is that I can't get it to do....anything.

It mounts but when I turn on my camera I get a flashing F-- on the top LCD and the shutter wont fire either.

I was wondering if anyone knew why it's doing this. I'd hate give up on the lens so I'm hoping that someone has the answers.

Thanks,

-Yale

(it seems every other post I make on here is to ask for help...yay for helpful people!)

Some Pics of the lens - Click for larger view









10-13-2008, 10:56 PM   #2
Damn Brit
Guest




Is there an A or Auto setting on the dial nearest the camera? You should also go through the menu until you find Allow aperture setting and select it.
10-13-2008, 11:02 PM   #3
Veteran Member




Join Date: Feb 2008
Location: Toronto
Posts: 3,915
Please read this
K100D (Super) Pictorial guide to using manual lenses [imgs]: Pentax SLR Talk Forum: Digital Photography Review
10-13-2008, 11:03 PM   #4
Senior Member




Join Date: Sep 2008
Location: California
Posts: 110
Original Poster
Winner!!!!!

QuoteOriginally posted by Damn Brit Quote
Is there an A or Auto setting on the dial nearest the camera? You should also go through the menu until you find Allow aperture setting and select it.
And we have the winning answer!!!!

It doesn't have the A setting but I discovered that I can use the aperture settings on the lens under my custom functions.

Thanks,

-Yale

...how is it that you always manage to comment on my threads with the right answer...

10-13-2008, 11:04 PM   #5
Senior Member




Join Date: Sep 2008
Location: California
Posts: 110
Original Poster
Thank you much. I did a search on the forum but I don't think that the search function works...it kept telling me that there were no matches to my query....

Thanks,

-Yale
10-13-2008, 11:13 PM   #6
Damn Brit
Guest




QuoteOriginally posted by Yale Quan Quote
...how is it that you always manage to comment on my threads with the right answer...
We all make the same mistakes.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
100-300mm, k-mount, lens, pentax lens, slr lens, vivitar
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vivitar 100-300mm F5 (keep or switch to consumer 70-300?) sajah Pentax SLR Lens Discussion 9 12-14-2009 02:28 AM
Tokina sz-x 60-300mm mounting problem Eric L Pentax SLR Lens Discussion 6 12-05-2008 10:45 AM
Service manual for Vivitar 100-300mm 1:5 Close Focusing Auto Zoom? Rolnslo Pentax SLR Lens Discussion 0 02-21-2008 06:19 AM



All times are GMT -7. The time now is 12:14 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top