Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-01-2009, 11:15 AM   #1
Site Supporter
Site Supporter
Fl_Gulfer's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Florida Gulfer
Photos: Albums
Posts: 3,052
Lens Problem

I picked up a Tamron 18-200mm LD Di II from a person in the marketplace
and It only works 1 or 2 shots then it quits working untill I turn off the camera and turn it back on, Then it will shoot a couple of shots and quits again. I tryed it on both my camera's and it does the same thing.
Has anyone had this problem with a lens? Or know a way to fix it?

Thanks
Jack

02-01-2009, 01:08 PM   #2
Inactive Account




Join Date: Apr 2008
Location: Indiana
Photos: Gallery
Posts: 818
Well, what do you mean that it stops working? Are you talking about the AF?
02-01-2009, 01:32 PM   #3
Site Supporter
Site Supporter
Fl_Gulfer's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Florida Gulfer
Photos: Albums
Posts: 3,052
Original Poster
The camera won't take a picture at all, It makes a funny noise and nothing happens.
02-01-2009, 01:40 PM   #4
Veteran Member




Join Date: Aug 2007
Location: Oregon, USA
Posts: 318
Does it work in manual focus mode? Maybe there is a problem with the AF drive, and the camera cannot complete focus and therefore not shoot.

02-01-2009, 02:00 PM   #5
Site Supporter
Site Supporter
Fl_Gulfer's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Florida Gulfer
Photos: Albums
Posts: 3,052
Original Poster
It seems to work in manual focus.
02-01-2009, 02:08 PM   #6
Veteran Member




Join Date: Feb 2008
Location: Toronto
Posts: 3,915
try cleaning the contacts?
02-01-2009, 02:12 PM   #7
Site Supporter
Site Supporter
Fl_Gulfer's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Florida Gulfer
Photos: Albums
Posts: 3,052
Original Poster
what do i use to clean them?
02-01-2009, 07:53 PM   #8
Veteran Member
heatherslightbox's Avatar

Join Date: Nov 2007
Location: Gainesville, FL
Photos: Gallery
Posts: 2,595
Rub the contacts gently with a pencil eraser.

HTH,
Heather

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
k-mount, lens, pentax lens, shots, slr lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-5 battery problem? camera problem? user problem? imtheguy Pentax K-5 39 11-03-2010 06:02 PM
Help with Lens Problem AutoEccentric Pentax SLR Lens Discussion 23 08-14-2010 10:24 PM
Kit lens lens shade problem... grhazelton Pentax SLR Lens Discussion 4 10-28-2008 01:41 PM
Lens Problem kplik Pentax SLR Lens Discussion 2 01-12-2008 02:02 PM
Old lens problem!!! chookfarmer Pentax SLR Lens Discussion 5 11-07-2007 03:05 AM



All times are GMT -7. The time now is 01:48 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top