Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-15-2009, 01:41 PM   #1
Veteran Member
attack11's Avatar

Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa, ON - Canada
Photos: Gallery
Posts: 659
does my da* 16-50 need some pentax tlc?

i've had my da* 16-50 for over a year and it's been on my camera for the majority of the time i've owned it. as such, i completely forget if the front element had a tiny bit of movement to it. it has a 'sway' of about 1mm; like it's loose. was it always like this? does yours move a little?

i'm pretty sure it was "solid" when i first got it, but i really don't remember. this slight movement doesn't affect it's performance and it doesn't move when it's in use/extended... but i'm thinking this is a "wear'n'tear" scenario.

05-15-2009, 03:49 PM   #2
Forum Member
FengyBoy's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: Nottingham, UK
Posts: 58
Had mine for about a month, haven't noticed anything about loose front. May I ask if you did any "damage" to your lens? It shouldn't getting loose by itself I suppose. My advise would be you contact Pentax service to get it sorted, good luck with it!
05-15-2009, 05:11 PM   #3
Veteran Member
attack11's Avatar

Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa, ON - Canada
Photos: Gallery
Posts: 659
Original Poster
It's spent it's life in a nat geo pack; never been dropped or abused. Must be a design flaw. Guess i'll contact pentax canada about a repair. I noticed the movement about a month ago.
05-15-2009, 10:24 PM   #4
Loyal Site Supporter
Canada_Rockies's Avatar

Join Date: Nov 2007
Location: Sparwood, BC, Canada
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,547
QuoteOriginally posted by attack11 Quote
i've had my da* 16-50 for over a year and it's been on my camera for the majority of the time i've owned it. as such, i completely forget if the front element had a tiny bit of movement to it. it has a 'sway' of about 1mm; like it's loose. was it always like this? does yours move a little?

i'm pretty sure it was "solid" when i first got it, but i really don't remember. this slight movement doesn't affect it's performance and it doesn't move when it's in use/extended... but i'm thinking this is a "wear'n'tear" scenario.
Mine has a bit of "wobble" when extended. It doesn't seem to affect the images any.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
da*, k-mount, move, movement, pentax lens, slr lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -7. The time now is 11:19 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top