Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
12-31-2009, 11:13 AM   #1
New Member




Join Date: May 2008
Location: GB
Posts: 4
K7 ans tamron adaptall2 PKA mount odd behaviour

I have jut got a Tamron adaptall 2 PKA mount(with the contacts) to use on my K7 with the later adaptall2 mf sp90 f2.8 lens

The adaptor is behaving oddly and i dont know if its the camera or the adaptor or a combination of the two - When the adaptor is attached to the camera and its set on the AE setting the apature information is displayed on the rear lcd and can be adjusted and all works fine but the apature info is not displayed on the top lcd or in the viewfinder a bit like the "m" lenses display however its important to note that it looke like the lens still meters and adjusts like an A lens and you can use live view with all information shown correcty which is a big bonus with macro on the k7 - i will test it further this evening

if i attach a normal pentax "A" mf lens on the A setting apature infomation is displayed on all three screens.

I contacted the supplier who had another PKA adaptor and they got the same result with the K7 so i think its the PKA mount and K7 combination together becuase as far as i can tell both items are functioning correctly and i doubt that both PKA adaptors are faulty. (they are a very good supplier and i could get a refund if necessary)

Has anyone else had this with the K7 and PKA adaptor? - if this is the case then i will let the supplier know so thst this issue is known -i dont think its a big problem - just more of an annoyance really

12-31-2009, 11:31 AM   #2
Moderator
Site Supporter
Blue's Avatar

Join Date: Jun 2008
Location: Florida Hill Country
Photos: Gallery | Albums
Posts: 17,212
The electrical connectors are prone to getting dirty. I wipe them with a lens cloth and they work ok. Generally when you start getting an F--- reading after an early accurate reading is when I take the lens off and wipe the contacts. That is with my K20d and K200d.
12-31-2009, 12:41 PM   #3
New Member




Join Date: May 2008
Location: GB
Posts: 4
Original Poster
Yes i have tried that thanks - but it seems to make no differance and what is more strange is that it displays the f stop correctly on the rear lcd and in live view - i will give it another go though
12-31-2009, 04:43 PM   #4
Pentaxian




Join Date: Oct 2006
Location: Chicago suburb, IL, USA
Posts: 1,535
Hi wills,

There's an issue with one of the contacts not grounding correctly on most PK/A adapters. If yours is new, then I'd take a look at this article.

https://www.pentaxforums.com/forums/pentax-lens-articles/50689-fixing-tamron-...a-adapter.html

Scott

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
adaptor, apature, information, k-mount, k7, lcd, lens, pentax lens, pka, slr lens, supplier
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K7 Metering Behaviour Is This Odd? Christopher M.W.T Pentax DSLR Discussion 5 01-05-2010 04:14 AM
How I can sell a Tamron sp 300 2.8 adaptall2 60B pka+ the converters 1,4x-2x? mpg Pentax SLR Lens Discussion 1 07-02-2009 03:07 PM
For Sale - Sold: Tamron SP 90mm f/2.5 + Adaptall2 PKA Mount evilcat Sold Items 4 04-27-2009 06:24 PM
Tamron adaptall2 PKA roy Pentax Camera and Field Accessories 13 02-12-2009 10:10 AM



All times are GMT -7. The time now is 03:43 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top