Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-08-2011, 03:01 AM   #1
Pentaxian




Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 1,932
Weird firmware bug (K5) or what I'm doing wrong?

I try to setup my first user mode to use the built in HDR function, but for some reason I can't enable HDR and shake reduction at the same time.

As soon as I select HDR the SR icon is grayed out. This only happens when I'm in a user mode. If I am in P-mode HDR and SR at the same time is not a problem. (All other filters and corrections are off.) If I disable HDR the SR is once again activated, weird.

Also when I go from P-mode to my new user mode the first screen shows HDR auto and SR on, however if I press info the SR-icon is grayed out and can not be enabled.

Any ideas on what is going on here?

05-08-2011, 04:11 AM   #2
Col
Veteran Member
Col's Avatar

Join Date: Apr 2007
Location: Stansted Essex
Photos: Gallery
Posts: 615
If I was setting up such a user mode I would also be setting a timer or remote drive mode. Those definitely disable SR, any chance that's what you've done?
05-08-2011, 04:25 AM   #3
Pentaxian




Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 1,932
Original Poster
Thanks for the suggestion, but no.
I did find something else though, but I can't understand why it affects the SR. Turns out that if also check "auto align" under the HDR meny, then SR becomes available again. If it is unchecked I can't use SR. Strange...

Edit, I guess the idea is that if I am shooting hand held I will use auto align and thus I need SR. But if I'm shooting from a tripod I will not use auto align and thus the SR auto-magically becomes disabled.

Last edited by Gimbal; 05-08-2011 at 05:13 AM.
05-08-2011, 05:54 AM   #4
Col
Veteran Member
Col's Avatar

Join Date: Apr 2007
Location: Stansted Essex
Photos: Gallery
Posts: 615
Yep page 216 specifically states with the auto align off then SR is fixed to off, "Use a tripod to prevent camera shake"

SO camera is still working per manual (just a long manual )

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, firmware bug, hdr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, mode, p-mode, pentax k-5, sr, user
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nature Weird bug, scary if I was 2" tall imtheguy Post Your Photos! 9 07-10-2010 08:04 PM
K-x firmware bug, or me? Ira Pentax DSLR Discussion 9 05-28-2010 07:58 AM
K-7, Firmware 1.3, software bug?? bymy141 Pentax DSLR Discussion 6 04-18-2010 05:52 AM
K7 Weird Behaviour after firmware update felixkh Pentax DSLR Discussion 5 04-07-2010 07:16 PM
Macro Bug with weird tail angelo9978 Post Your Photos! 3 03-31-2010 05:54 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:54 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top