Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-16-2011, 04:45 PM   #1
Senior Member




Join Date: Sep 2009
Posts: 200
A problem unfortunately :(

Guys, when I switched to JPEGs (shooting RAW only so far),
my camera started acting weird, I couldn't display the pictures taken and it was
locking to the point of not displaying anything at all - no menu, nothing.
Had to switch the camera off and on to have the display work, but
the problem was coming back every few images taken.
Now I'm back with RAWs, it seems to work, but it's taking much longer
for an image to be displayed after the capture... Have tried a few SD cards,
all the same.
I guess I should send it to Arizona...

05-16-2011, 04:58 PM   #2
Veteran Member




Join Date: Jan 2009
Location: Fredericton New Brunswick Canada
Photos: Albums
Posts: 332
My cameras act weird like that when the battery is low. Put in a recharged battery and see if it happens again.
05-16-2011, 05:46 PM   #3
Inactive Account




Join Date: Aug 2008
Location: Michigan, USA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 7,485
Go through and do all the resets in the menus. It's a pain in the butt but when I've come against something that didn't go right (for some unknown reason), the resets cleared it up.

05-16-2011, 05:51 PM   #4
Pentaxian
JohnBee's Avatar

Join Date: Sep 2008
Location: front of computer
Posts: 4,496
QuoteOriginally posted by andi Quote
Guys, when I switched to JPEGs (shooting RAW only so far),
my camera started acting weird, I couldn't display the pictures taken and it was
locking to the point of not displaying anything at all - no menu, nothing.
Had to switch the camera off and on to have the display work, but
the problem was coming back every few images taken.
Now I'm back with RAWs, it seems to work, but it's taking much longer
for an image to be displayed after the capture... Have tried a few SD cards,
all the same.
I guess I should send it to Arizona...
Try leaving the battery out overnight while fully charging the battery.
Then reset all setting and try again.

Also did you try with difference lenses?
Apparently a lens can cause some very strange problems.
I know this may sound rediculous but someone else here chatting with Pentax support once fixed some strange problems by cleaning the contacts and/or lens mount(don't remember what they were). But it couldn't hurt to try right?

05-17-2011, 10:40 AM   #5
Pentaxian




Join Date: Feb 2010
Location: Eureka, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,828
QuoteOriginally posted by andi Quote
I couldn't display the pictures taken and it was locking to the point of not displaying anything at all - no menu, nothing
I've had a similar issue, except that it occurs while shooting Raw (I've never shot JPEG) and it seemed to get worse when I upgraded the firmware. I can get around it by taking another picture or going into liveview; and it's not a problem if I shoot with the self-timer. I suspect it might be related to the type of SD card (my upgrade coincided with the use of a SanDisk Class 10 32MB card), but I haven't tested it enough to be sure.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, display, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, pentax k-5
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is this a front focusing camera problem or lens problem? Lens tests Metalwizards Pentax K-r 15 03-06-2011 01:24 AM
K-5 battery problem? camera problem? user problem? imtheguy Pentax K-5 39 11-03-2010 06:02 PM
Anyone have this problem? dankuno Pentax DSLR Discussion 9 12-10-2009 08:00 AM
Need help with problem dankuno Troubleshooting and Beginner Help 11 08-17-2009 02:09 AM
Card read problem K20d. Have you had this problem? rsi1986 Pentax DSLR Discussion 8 12-27-2008 05:25 AM



All times are GMT -7. The time now is 09:34 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top