Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-09-2011, 07:49 AM   #1
Site Supporter




Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 20
K-5..no sound in video playback

Just got my K-5 and have been playing around with it...very nice camera and upgrade over the K-20D. One problem is that I am not getting any sound in video playback., All the settings are OK, but still no sound. Any ideas? Thanks.

09-09-2011, 10:29 AM   #2
Pentaxian
bobmaxja's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Laval, Quebec Canada
Posts: 1,736
On the camera or on the computer? . You will get no sound on the camera.
On the computer , could be a lot of thing
09-09-2011, 12:54 PM   #3
Veteran Member
falconeye's Avatar

Join Date: Jan 2008
Location: Munich, Alps, Germany
Photos: Gallery
Posts: 6,863
QuoteOriginally posted by nimbus109 Quote
Just got my K-5 and have been playing around with it...very nice camera and upgrade over the K-20D. One problem is that I am not getting any sound in video playback., All the settings are OK, but still no sound. Any ideas? Thanks.
Not all devices play back the Pentax movie files w/o error.

Missing audio at the start or after a short period of time is a symptome. If you have it, longer playback will typically freeze.

On a computer, use a different player or codec. For external devices, convert prior to playback.

Just to make sure: Play back on the K-5 itself gives you audio, right? If not, maybe audio recording is muted. Otherwise, your micro may be bust.

QuoteOriginally posted by bobmaxja Quote
On the camera or on the computer? . You will get no sound on the camera.
That's not true.
There even is volume control on play back. The K-5 has loudspeakers (two little holes below the flash, on the right side).

Last edited by falconeye; 09-09-2011 at 01:01 PM.
09-10-2011, 12:09 PM   #4
Veteran Member
Dr_who's Avatar

Join Date: Jun 2009
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Photos: Gallery | Albums
Posts: 690
or hook up the camera to your tv, the camera can play its own videos/audio without replying on a computers codecs

09-10-2011, 01:08 PM   #5
Pentaxian
RonHendriks1966's Avatar

Join Date: Jan 2009
Photos: Gallery
Posts: 8,714
Update your codecs, that should solve the problem.
09-11-2011, 08:41 AM   #6
Site Supporter




Join Date: Nov 2007
Location: Pennsylvania
Posts: 20
Original Poster
Thanks for the great insight, gentlemen.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, pentax k-5, sound, video
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thump sound on video salgueiros Pentax K-5 41 08-11-2012 08:16 AM
Video playback issues monkadelicd Pentax K-r 6 08-25-2011 04:31 AM
Can you playback video on the K-x itself with sound? manteiv Video and Pentax HDSLRs 1 12-11-2009 01:45 PM
Where to get sound tracks for video? pb_red Video and Pentax HDSLRs 7 11-06-2009 09:42 PM
K20D video with sound davemdsn Pentax DSLR Discussion 35 03-22-2008 10:43 AM



All times are GMT -7. The time now is 01:12 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top