Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-26-2012, 11:58 AM   #1
Veteran Member
fikkser's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Borlänge, Sweden
Posts: 373
Dead pixel in video

I got this ugly dead pixel in full hd video. Never seen the pixel before - noticed it in movie mode when shooting. On screen it's an ugly green spot. I've done pixelmapping twice with no result. :/

Nothing I can do but send it in for repair? I was thinking, if the pixelmapping doesn't work for me, do they have a more sophisticated method? If they don't I hope it wont take ages to get it fixed/replaced. Anyway I was thinking of sending it in for focus adjustment because it constantly front focuses. My K-7 also had to be adjusted, Pentax AF ftw (thats why everybody's using manual glass on Pentax ).

Here's the only example I've got on my computer, shooting with some filter. Look how big the "pixel" is. Just above the ASAHI logo.
http://www.pictures.likstoff.se/bilder/bilderr/pixel.jpg


Last edited by fikkser; 01-30-2012 at 08:31 AM. Reason: new url
01-26-2012, 12:59 PM   #2
Pentaxian




Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 1,953
They (Pentax) could fix it with a new firmware, but as they haven't done it yet they might never do it.
In the mean time there is a workaround for video. First turn on liveview while in photomode, then switch over to video mode. That should do it, now pixelmapping is active in video mode as well.
01-27-2012, 07:04 AM   #3
Veteran Member
fikkser's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Borlänge, Sweden
Posts: 373
Original Poster
Thank you. It works But it's a pretty bad way of solving the issue.

Will this be fixed under warranty? Has anyone tried?
02-09-2013, 10:28 AM   #4
Junior Member




Join Date: Jul 2011
Location: Liège
Posts: 27
QuoteOriginally posted by Gimbal Quote
They (Pentax) could fix it with a new firmware, but as they haven't done it yet they might never do it.
In the mean time there is a workaround for video. First turn on liveview while in photomode, then switch over to video mode. That should do it, now pixelmapping is active in video mode as well.
Wow, it works for me as well. This is indeed the evidence this should be fixed through firmware. Are they even aware of the issue ? This trick is so inconvenient, lol. Unbelievable.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, pentax, pentax k-5, pixel, video
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-5 dead pixel... rlatjsrud Pentax K-5 13 01-17-2012 09:14 AM
K-R Video At Night Sample - Question About Dead Pixel TechGuru Pentax K-r 19 12-11-2011 11:59 AM
dead pixel on kx mustangjoey Pentax DSLR Discussion 7 01-13-2011 11:36 AM
New Pentax K7 - Dead pixel in video dutch Video and Pentax HDSLRs 3 03-16-2010 03:47 PM
What counts as a dead pixel? KansasHorizons.com Pentax DSLR Discussion 7 03-11-2010 01:27 PM



All times are GMT -7. The time now is 01:02 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top