Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-03-2012, 11:27 PM   #1
Pentaxian




Join Date: Nov 2007
Location: Western Canada
Posts: 4,114
K-5 picture display slow on monitor?

I was taking some photos in low light, in my house and I found when I pressed my picture display symbol...the picture was slow coming on to the monitor...in fact the hourglass showed.

Time for picture to display on monitor would be 2-3 seconds.... usually it seems instantaneous.

I took similar photos with my old K10D at the same time...the pictures appeared almost instantaneously on the K10D monitor ?

Not sure why...usually the K-5 outdoors will display picture on monitor almost instantly.

Any ideas ?

03-04-2012, 12:40 AM   #2
New Member




Join Date: May 2010
Location: Cph.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 10
I guess it's noise reduction working.
03-04-2012, 12:45 AM   #3
Veteran Member
Anvh's Avatar

Join Date: Sep 2011
Posts: 4,616
dark frame substraction is probably on or on auto, it's under noise reduction most likely.
03-04-2012, 12:46 AM   #4
hcc
Pentaxian
hcc's Avatar

Join Date: Nov 2009
Location: Brisbane, Australia
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,533
It is most likely some in-camera post-processing (PP). High ISO noise correction is likely the culprit in low light. Another possibiity could be lens distortion correction.

May Pentaxians prefer to switch off all in-camera PP, because it is slow, and you have more control to do it later in computer.

Hope that the comment may help.

03-04-2012, 04:27 AM   #5
Senior Member




Join Date: Jan 2008
Location: Tolga Qld, Australia
Photos: Gallery
Posts: 106
Maybe you need a faster memory card?
03-04-2012, 12:00 PM   #6
New Member




Join Date: Feb 2012
Posts: 8
Using new 1.13 fw writing speed to my 8GB Sandisk CL 10 (30MB declared speed), has improved more that 25% percent, it's noticeably. Now, even with HL Corr and Shadow correction on, speed is almost the same, "main" contributor to low writing speed is Hi ISO NR, and lens correction.
However this is my finding, some people may have different opinion.
03-05-2012, 09:40 AM   #7
Pentaxian




Join Date: Nov 2007
Location: Western Canada
Posts: 4,114
Original Poster
Thanks everybody....although I'm not completely sure what the issue was...I'm pretty sure it was the NR black frame subtraction....I did the reset a couple of times and that seemed to bring it back to normal.

I had been going through the menu and changing some of the settings and I think I must of messed things up there.

Thanks again for all the advice....it was very helpful in resolving the issue.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, display, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k10d, k5, pentax k-5, photos, picture
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow picture preview with standart lens on K5 e-scout1 Pentax K-5 7 11-29-2011 10:04 AM
K-r slow picture process Manuel Visitors' Center 3 08-07-2011 02:46 PM
Problem: K-7 slow to display review images Wheatridger Pentax DSLR Discussion 6 02-13-2011 08:16 PM
Picture slow to show on LCD after K-7 firmware update jboyde Pentax DSLR Discussion 2 07-29-2010 12:58 PM
Magnetic Picture Display YarPcola Photographic Technique 4 04-14-2010 06:04 PM



All times are GMT -7. The time now is 12:41 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top