Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-15-2012, 03:43 PM   #16
Loyal Site Supporter
bwDraco's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: New York
Photos: Albums
Posts: 1,007
Original Poster
The (second) replacement K-5 showed no SR issues after testing using the composition adjustment feature. No other problems have been found so far.

--DragonLord

04-28-2012, 02:46 PM   #17
New Member




Join Date: Apr 2012
Posts: 1
I have also just discovered this problem. It is apparent in Live View, but you can also see and hear the sensor moving in longer exposures. Turning the camera on and off does not seem to stop it. My K-5 is just over a year old and this is the first problem that I have had with it. Of course it is just out of Warranty.
04-28-2012, 09:10 PM   #18
Pentaxian
Digitalis's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Adelaide.
Posts: 8,535
QuoteOriginally posted by billcrick Quote
Of course it is just out of Warranty.
typical.
04-30-2012, 10:53 AM   #19
Senior Member




Join Date: Jun 2010
Location: California
Photos: Albums
Posts: 248
This problem happens to SR lovers and people shooting bricks under room light without turning the SR OFF. This time we don't have a Samsung sensor to blame, right? I heard this type of issues from my friend who shoot focus chart with both his tamron and L grade lens. He first blame the tamron as it is a 3rd party lens and then found out the IS needs to be off. He never blame his $2000 USD L lens though he did the same test with that lens as well. Haha!

Should we raise this to Pentax to disable it or enable it automatically? This is an area nobody does it for customers. It doesn't seem like a big deal for engineers but a big text in the ad.

My 2 cents

05-01-2012, 10:03 PM   #20
nah
Senior Member




Join Date: May 2008
Location: New Westminster, Canada
Photos: Gallery
Posts: 280
I get this problem in video mode on my K-5. It just happened recently, so definitely some circuitry that has failed. Good thing Canadian K-5s come with 2 years warranty. I'll be sending it in once I return from Hawaii in May.
05-03-2012, 06:50 PM   #21
Site Supporter




Join Date: Feb 2011
Posts: 17
I have a similar issue with my K5, the SR goes crazy in long exposure ( 0.8 sec) no matter I turn it off or let it on. The picture are all blurry. I've try everything
I could think of ( fully charged battery, turning to live view then back to normal, firmware upgrade, handheld, tripod, telephoto, wide angle...) nothing fix it. It will have to go to Pentax service :cry:, fortunately still under warranty ! (the shutter count is less than 1200)
01-16-2016, 06:04 PM   #22
New Member




Join Date: Jan 2016
Posts: 7
This is happening to my k30, but I use the rechargeables that came with the package. Doesn't matter if its half charged or full charged, still happening.
02-08-2016, 09:25 PM   #23
Loyal Site Supporter




Join Date: Sep 2006
Location: Texas
Photos: Gallery | Albums
Posts: 23,735
Those cramped quarters can drive a squirrel crazy.

Prozac...it works miracles! Once the squirrel has ingested it, normalcy returns within a few minutes.



Regards!

02-08-2016, 09:29 PM - 1 Like   #24
Pentaxian
Digitalis's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Adelaide.
Posts: 8,535
QuoteOriginally posted by Rupert Quote
Once the squirrel has ingested it, normalcy returns within a few minutes.
Whatever passes for normal as far as squirrels are concerned.
02-08-2016, 09:32 PM   #25
Loyal Site Supporter




Join Date: Sep 2006
Location: Texas
Photos: Gallery | Albums
Posts: 23,735
QuoteOriginally posted by Digitalis Quote
Whatever passes for normal as far as squirrels are concerned.
It does explain a lot of Pentax glitches.........
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, pentax k-5, sr, youtube
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Bizarre problem with my beloved K5! hsu1 Pentax K-5 7 12-26-2011 06:40 AM
Shaking problem in liveview on a pentax k-x commanderWhatNow Troubleshooting and Beginner Help 8 05-29-2011 07:20 AM
Live view problem with K20d ? shaking a lot! TanGU Pentax DSLR Discussion 12 07-23-2010 08:40 AM
k10d sensor shaking like mad occhicone98 Pentax SLR Lens Discussion 2 12-28-2008 08:58 AM
HELP PLEASE !!! Bizarre K10d exposure problem!! StephenG Pentax DSLR Discussion 15 10-02-2008 12:52 PM



All times are GMT -7. The time now is 01:03 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top