Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
06-04-2012, 08:31 AM   #1
Site Supporter
sholtzma's Avatar

Join Date: Sep 2007
Location: Salisbury, NC
Photos: Gallery | Albums
Posts: 996
help with K-5 malfunction

I was shooting a dance recital yesterday when my SD card filled up. Since I was in the audience and couldn't easily move, I was struggling to replace the SD card and assume I made some mistake, since when I got the new card in the camera, the K-5 promptly malfunctioned. It would not show anything on the back screen; it's blank. When the camera is off, the top LCD shows a few swiggly lines; when the camera is on, the top LCD reads normally. I tried two different cards in the camera, but it appears to be a camera problem.

My guess is that I changed the cards with the camera on?

Any help?

06-04-2012, 08:33 AM   #2
Pentaxian
bobmaxja's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Laval, Quebec Canada
Posts: 1,700
I change the card with Camera on without any issues
Suggestion
Take all battery, and after reinstalled them . If not working . Reset camera to factory setting
06-04-2012, 08:56 AM   #3
Veteran Member
crewl1's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,795
With the camera on, hit the info button a few times to see if it is not just cycled to off.
06-04-2012, 03:26 PM   #4
Site Supporter
sholtzma's Avatar

Join Date: Sep 2007
Location: Salisbury, NC
Photos: Gallery | Albums
Posts: 996
Original Poster
Thanks for the suggestions. I tried recharging both batteries (from camera and grip), putting in a new SD card, reinserting the batteries, and then starting it up again. Now, inexplicably, it's fine. Hallelujah! Back to shooting, but I missed a neat caterpillar earlier.

06-23-2012, 04:31 PM   #5
New Member




Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Hello all

Afraid that my introduction is not under the best imaginable circumstances. I googled this behavior because my K-5 did the same thing today. I removed the SD card to download images and replaced it. When I did, the camera immediately started behaving rather oddly.

Shutter/mirror noise was dramatically different.
Menu key no longer worked.
Info key no longer worked.
No "no card in camera" on display.. no display at all for that matter, when actuating shutter.
Shutting the camera off left stray glyphs on the data LCD.
I could not correct this by pressing anything. Removing the card and reinstalling it had no effect. It was only when I took the battery out and replaced it that everything went back to normal.

This makes me a little nervous that you saw this too, and so recently.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, card, cards, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, lcd, pentax k-5, sd
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motor drive A malfunction KjetilH Pentax Camera and Field Accessories 11 02-18-2013 04:24 PM
Metz 45CL-4 flash malfunction papa john Welcomes and Introductions 2 01-27-2012 01:54 PM
Question on possible malfunction on my Sigma 17-70mm f2.8-4 lens satep Pentax SLR Lens Discussion 3 06-07-2011 02:56 AM
k7 SR malfunction pentaxmx Pentax DSLR Discussion 10 10-19-2010 12:10 PM
K200D malfunction cosmicap Pentax DSLR Discussion 6 06-08-2010 10:54 PM



All times are GMT -7. The time now is 11:22 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top