Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-21-2012, 01:51 AM - 1 Like   #16
Veteran Member




Join Date: Jan 2009
Location: Budapest
Posts: 821
QuoteOriginally posted by miltona580 Quote
it seems like it consistently underexposes when in TAv mode by somewhere between a quarter and a half stop.
I noticed this when sensitivity steps were set to 1EV steps in custom settings menu C1, so TAv was only able to change ISO in full stops (e.g. ISO100 -> ISO200 -> ISO400 -> ISO800, etc) and in some cases that could lead to 1/2 - 1/3 underexposure (for exmaple because it couldn't set ISO640 instead of ISO400) .
I changed it to the same as EV steps setting in custom menu (C1 -> 1. EV steps), which is set to 1/3 steps for me. So ISO can be changed in 1/3 steps, therefore no more 1/2 - 1/3 underexpose in TAv.

08-22-2012, 07:04 AM   #17
Site Supporter




Join Date: Apr 2011
Location: Oklahoma
Posts: 309
Original Poster
QuoteOriginally posted by simico Quote
I noticed this when sensitivity steps were set to 1EV steps in custom settings menu C1, so TAv was only able to change ISO in full stops (e.g. ISO100 -> ISO200 -> ISO400 -> ISO800, etc) and in some cases that could lead to 1/2 - 1/3 underexposure (for exmaple because it couldn't set ISO640 instead of ISO400) .
I changed it to the same as EV steps setting in custom menu (C1 -> 1. EV steps), which is set to 1/3 steps for me. So ISO can be changed in 1/3 steps, therefore no more 1/2 - 1/3 underexpose in TAv.
I think that is the cause of my problem. Thanks!


Edit - this was definately the cause of my problem. Thanks a lot Simico!

Last edited by miltona580; 08-22-2012 at 06:58 PM.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, pentax k-5, time
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback - Slight Delay in Image Becoming Sharp jwcjrccc Pentax K-r 7 10-01-2011 08:10 AM
Nature Slight Imperfection eaglem Post Your Photos! 7 06-13-2011 11:17 PM
I'm just so upsetů (Slight pro-film rant) TexasLangGenius General Talk 28 02-25-2011 10:03 PM
People Slight Grimace, Slight Smile jzietman Photo Critique 11 04-20-2010 11:52 AM



All times are GMT -7. The time now is 08:33 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top