Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-25-2012, 06:35 AM   #16
Site Supporter
Site Supporter




Join Date: Nov 2008
Location: Singapore
Photos: Gallery
Posts: 931
Could have been the AF not latching to the point where you focused.

09-25-2012, 10:54 AM   #17
Inactive Account




Join Date: Mar 2010
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,545
Original Poster
QuoteOriginally posted by cnielsen Quote
My k-5 had a similar episode a couple of days ago. After taking 150 shots, it just stopped. I could hear the aperture setting, but no shutter. Battery read full. I tried a variety of things - different exposure modes, turning off flash, manual focus, etc, but nothing worked. Back at home 20 mins later, it seemed to have recovered & worked fine.

Whatever came of your issue? Did you send it for service? I have a couple of weeks left on my warranty, so I'm looking to get this figured out ASAP...

Thanks,
Christine
Well, I can gladly report that I have not had an issue since. Right after I first had the issue the first time, I replicated the problem by turning Liveview on and off about 100 times, and then all the sudden it went black and was not working. I took the lens off and the mirror was stuck up, so I gently tapped (banged) on the side of the camera with the palm of my hand and the mirror came down. So the problem was that the mirror was sticking either up or down, but I blew it out with my Rocket blower and since then have not had a problem.

By the way, I just shot a wedding this past weekend and took hundreds of pictures and did not have it hiccup once!
09-25-2012, 11:05 AM   #18
Pentaxian
Franc's Avatar

Join Date: Jan 2010
Location: Hoevelaken
Photos: Gallery
Posts: 900
i have the same problem, last week twice and a month ago it happened for the first time. Before that something similar happened but shutting the camera off and/or removing the battery helped, but not this time. I couldn't use the camera for at least 30 minutes. After that it worked again. An other (dutch) forum member has the same problems. I send the camera in today for repair. I'm sick and tired of Pentax QC, i'm on my second K5 and before that it took them 8 months to change a broken da*300 under warranty.
12-31-2012, 02:06 AM   #19
New Member




Join Date: Apr 2012
Location: Rome
Posts: 16
I just had the same problem. Could not actuate the shutter, and the message "battery depleted".

After looking at this thread I opened the SD card door, extracted the card, put it back again, closed the door, and problem fixed.

01-01-2013, 12:24 AM   #20
Site Supporter
Site Supporter
eaglem's Avatar

Join Date: Feb 2009
Location: Perth Western Australia
Photos: Gallery
Posts: 27,654
QuoteOriginally posted by fcrespo Quote
I just had the same problem. Could not actuate the shutter, and the message "battery depleted".

After looking at this thread I opened the SD card door, extracted the card, put it back again, closed the door, and problem fixed.
What may prove to be preventative maintenance would be using a soft pencil eraser on the contacts of your SD Card on a frequent basis, only takes a second and holds problems at bay!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
aperture, battery, camera, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, lens, pentax k-5, picture
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K2000 Shutter Won't Work With Lens Attached BernieH Troubleshooting and Beginner Help 6 08-01-2012 01:18 PM
KX shutter release won't work Franky2step Pentax Film SLR Discussion 4 06-06-2012 02:32 PM
ME Super winds on, but shutter won't cock ryan s Pentax Film SLR Discussion 7 04-20-2012 03:26 AM
Pentax Program Plus - Shutter won't work amberlynn531 Troubleshooting and Beginner Help 4 02-15-2012 07:56 PM
Why won't my ZX-7 let me release the shutter? photolady95 Pentax Film SLR Discussion 8 06-23-2009 11:50 AM



All times are GMT -7. The time now is 12:02 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top