Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-08-2012, 06:17 PM   #1
Pentaxian




Join Date: Oct 2011
Location: Savannah, GA
Posts: 4,989
Well, it broke

Well, as I posted in the S-type screen thread, as of last week my manual focus was suddenly off with the shim I've been using for months with it spot on. Then I noticed AF is also off -- I've never needed adjustment before. It is like the sensor moved or something.

Then just now flash stopped working altogether, and it was working ok a few hours ago. Won't fire at all. Screen indicates flash is up, but it doesn't fire nor does it set the shutter speed as if it were going to. The camera will not autofocus when the flash is up. Switched batteries, did a factory reset, formatted card -- nothing doing. Something shorted out or lost connection somewhere. I wonder if the focus problems and the flash are related?

Anyway, gotta send it in for warranty repair. Hello, K10D, nice to see you again...

09-08-2012, 07:28 PM   #2
Site Supporter
jpzk's Avatar

Join Date: Jan 2009
Location: Québec
Photos: Gallery | Albums
Posts: 6,981
QuoteOriginally posted by vonBaloney Quote
Well, as I posted in the S-type screen thread, as of last week my manual focus was suddenly off with the shim I've been using for months with it spot on. Then I noticed AF is also off -- I've never needed adjustment before. It is like the sensor moved or something.

Then just now flash stopped working altogether, and it was working ok a few hours ago. Won't fire at all. Screen indicates flash is up, but it doesn't fire nor does it set the shutter speed as if it were going to. The camera will not autofocus when the flash is up. Switched batteries, did a factory reset, formatted card -- nothing doing. Something shorted out or lost connection somewhere. I wonder if the focus problems and the flash are related?

Anyway, gotta send it in for warranty repair. Hello, K10D, nice to see you again...
I know the feeling of a broken K5 too ! Sorry to see that yours is gone to the repair shop.

I keep wondering what in the world has been happening when they built those K5's. Mine has gone away twice: for a mirror flop problem and a "battery depleted" issue within 8 weeks recently.
Then, just now , I read this: https://www.pentaxforums.com/forums/pentax-k-5/198291-diopter-eye-piece-gone-help.html
on top of several ongoing weird QC issues.
Seems that ecach day brings a new "finding" !

Would be interesting to write up a list of all of those annoyances!

Cheers.

JP
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, fire, flash, focus, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, pentax k-5, screen
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just one of many reasons NJ was broke? Jodokast96 General Talk 8 11-05-2011 06:45 AM
Somebody Broke My facebook jsherman999 General Talk 6 09-24-2011 01:32 AM
Error Someone broke the forum Wheatfield Site Suggestions and Help 9 09-21-2011 12:14 PM
If it ain't broke.... starstuff Pentax K-5 23 06-18-2011 08:24 AM
My K7 broke? Jamie_S Troubleshooting and Beginner Help 4 01-17-2011 01:32 PM



All times are GMT -7. The time now is 10:31 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top