Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-03-2012, 10:48 PM   #1
New Member




Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Live View Shooting not working

Hi.

I have recently purchased a K5, and am enjoying it, however cannot get the live view to work reliably.

The camera successfully goes into Live View mode, and focuses etc, and everything appears normal. Then when I take a photo, sometimes it works ok, but most of the time the photo is completely black. Independent of whether the photo was successfully taken, afterwards the camera is still in live view mode, but just displays a blank screen. (And I cannot see anything through the viewfinder)

The camera came with firmware 1 I think, and I have just upgraded to 1.13 to see if that made any difference, but still the same issue.

Is this just me doing something wrong, or is there an issue with the camera that I should RMA? Otherwise camera seems to work perfectly.

Thanks for your help

11-04-2012, 06:48 AM   #2
Site Supporter
Site Supporter




Join Date: Nov 2008
Location: Singapore
Photos: Gallery
Posts: 936
Besides being in Live View, what other settings did you set the camera to?
11-04-2012, 03:52 PM   #3
New Member




Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Original Poster
Camera is in program mode, auto focus is on, spot metering is on. Most other settings are in automatic mode. I have also tried it in green mode, and the same thing happens.
11-05-2012, 05:43 AM   #4
Site Supporter
Site Supporter




Join Date: Nov 2008
Location: Singapore
Photos: Gallery
Posts: 936
Reset the camera setting to default and try again to see if it happens. If it does, then send it back for a new one.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, live, live view, mode, pentax k-5, photo, view
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
high speed shooting fps...not working Deiberson Pentax K-5 16 05-10-2012 02:00 AM
Error View Post for ignored people not working? thoughton Site Suggestions and Help 2 03-27-2012 01:31 AM
Live view comes on when not wanted Glen Pentax K-5 5 01-02-2012 10:08 AM
Focus correct with Live view, but not through the viewfinder? JGB Troubleshooting and Beginner Help 28 11-19-2011 09:52 AM
Continuous shooting with shoe-mounted flash slower, but not in Live View bwDraco Pentax K-r 5 07-12-2011 09:57 AM



All times are GMT -7. The time now is 04:37 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top