Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-03-2013, 11:21 AM   #46
Pentaxian




Join Date: Oct 2011
Location: Savannah, GA
Posts: 4,989
QuoteOriginally posted by Ofer Hadas Quote
Lucky you - Pentax is just around the corner in Denver CO. I had to deal with the local disrtibuter for few weeks to get my firest body fixed - and I got my new one almost a month before the end of the warranty. Got my K-5 as the K-100 when travelling to Tokyo so I had to wait for a solution from the Firmware side.. I just hope it will help - I am travelling to South africa for business in 2 weeks - its summer over there - I hope it will not start making this noise that lets you know that its box has its own game now..
Repair center is actually in Arizona, but anyway it is a lot easier than some places, yes.

02-03-2013, 11:41 AM   #47
Forum Member
Ofer Hadas's Avatar

Join Date: Oct 2008
Location: Israel
Photos: Gallery
Posts: 84
Camera is loaded with the new FW. Bat is in the charger - I will update how tomorrow so the guys can consider their next move !
02-04-2013, 08:53 AM   #48
Banned




Join Date: Jun 2012
Location: NY/Germany
Posts: 1,183
People are reporting on DPR definite focus improvements under certain lighting conditions. Will await more testing...
02-04-2013, 04:35 PM   #49
New Member




Join Date: Feb 2009
Location: Greece
Posts: 22
I confirm and it's a big improvement in my case.
I took some test shots whith my FA-50/1.4 wide open,indoor,dim tungsten light and the difference was big.No doubts at all.
Though the fact that some people didn't benefit from the upgrade makes me kind of skeptical ....but not regarding the general AF improvement of my K5 which is so obvious in my case.
Could be that some K5s are focusing better than others so they benefit less ?don't know.

02-04-2013, 10:31 PM   #50
Forum Member
SKwan's Avatar

Join Date: Apr 2011
Location: Hong Kong
Photos: Gallery | Albums
Posts: 95
QuoteOriginally posted by stgeo Quote
I confirm and it's a big improvement in my case.
What verion of firmware is your K5 upgraded from?
02-05-2013, 12:29 AM   #51
Banned




Join Date: Jun 2012
Location: NY/Germany
Posts: 1,183
That's interesting. I think to be somewhat valid, people should also include what lenses they are using and seeing improvement with. I think people are really bad in this regard, speaking often about negatives of a camera, but not expressing such very important things like the lens in use. Not all lenses focus the same.

So far, I've only used my K5 1.14 with my Tamron 17-50 and F50 1.7. I don't really notice any difference, especially in the case of the latter, which is blazingly fast anyhow. No difference in accuracy yet. My most used, but most inaccurate lens is my FA35 (prone to FF in low light) is the one I'm hoping I'll see a difference with.

Last edited by snake; 02-05-2013 at 02:05 AM.
02-05-2013, 04:03 AM   #52
New Member




Join Date: Feb 2009
Location: Greece
Posts: 22
QuoteOriginally posted by SKwan Quote
What verion of firmware is your K5 upgraded from?
From 1.13 .
02-05-2013, 04:28 AM   #53
New Member




Join Date: Feb 2009
Location: Greece
Posts: 22
QuoteOriginally posted by SKwan Quote
What verion of firmware is your K5 upgraded from?
From 1.13 .

02-05-2013, 11:15 AM   #54
Veteran Member
Schmidlapper's Avatar

Join Date: Dec 2008
Location: Pennsylvania
Photos: Gallery
Posts: 532
Has anyone else noticed AF fine adjust changes? With my DA15, DA35ltd and DA70 on 1.13 I only needed adjusting for the DA35ltd and it was +10. After loading 1.14 and re-checking I now am getting DA15 +2, DA35ltd +3 and DA70 +3. I use the Moire interface pattern (linked here) Using Moire' Interference Patterns to Test DSLR Auto Focus method by adjusting the fine adjust until the pattern is as clearly sharp when auto focused as when manually focused using live view at X10. Anyhow I have heard folks mention on here about the offset or something changing and I believe it affects this adjustment. Let me know if others notice it or if I just needed to adjust lenses better the first time.

Last edited by Schmidlapper; 02-05-2013 at 01:36 PM. Reason: remembered it was not set back, but offset
02-05-2013, 12:40 PM   #55
Forum Member
Ofer Hadas's Avatar

Join Date: Oct 2008
Location: Israel
Photos: Gallery
Posts: 84
Noticed AF better in low light (with Tamron 18-250) Unfortunately the mirror flop - stays the same. full charge + temp over 25C = mirror flop :-(
02-05-2013, 05:02 PM   #56
Banned




Join Date: Jun 2012
Location: NY/Germany
Posts: 1,183
Still the massive FF with the FA35 in dark conditions is still there. We're talking, in some places, 1.3 meters of front focus from 9 feet away. Same as before?

I wonder.

Last edited by snake; 02-05-2013 at 10:28 PM.
02-05-2013, 07:09 PM   #57
Veteran Member
treebeard's Avatar

Join Date: Nov 2008
Location: Windham, NH
Photos: Gallery | Albums
Posts: 795
Took my Sigma 18-50 2.8-4.5 and Tamron 70-200 2.8 lens out tonight with my K-5. I had to shoot an event for a local charity. No issues whatsoever with the Sigma (rather quick and snappy to lock on) but my Tamron was abysmal under low-light. I almost never have a problem with it locking on. It was pretty bad so I may have to do some more testing tomorrow. I have not had an issue like this before, but first I will have to clean the contacts on the camera and then the lens.
02-05-2013, 11:24 PM   #58
Pentaxian




Join Date: Feb 2010
Location: East Bay Area
Photos: Gallery
Posts: 775
Anyone else has EV markers gone from their top LCD after the update? The markers are gone on mine unless I press the exposure button, which still allows me to adjust it properly but as soon as I press it again the display for the markers is gone.
02-06-2013, 01:07 AM   #59
Pentaxian




Join Date: Apr 2007
Location: Sweden
Posts: 1,884
QuoteOriginally posted by ruggiex Quote
Anyone else has EV markers gone from their top LCD after the update? The markers are gone on mine unless I press the exposure button, which still allows me to adjust it properly but as soon as I press it again the display for the markers is gone.
Have you enabled horizontal level display (or whatever the function is called)?
02-06-2013, 06:48 AM   #60
Pentaxian




Join Date: Feb 2010
Location: East Bay Area
Photos: Gallery
Posts: 775
QuoteOriginally posted by Gimbal Quote
Have you enabled horizontal level display (or whatever the function is called)?
ooo, I must have accidentally done it going through the menu after resetting everything. Thanks that was driving me nuts.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, firmware update k-5, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, pentax k-5, v1.14, version
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New firmware: v1.13 for K-5/645D, v.1.12 for K-7/K-r, v1.03 for K-x Adam Pentax News and Rumors 71 05-15-2012 01:42 PM
Pentax K-5 v1.10 Firmware magnosantos Pentax K-5 128 01-21-2012 02:41 AM
Comparison of K-5 low light focus accuracy with v1.01 and v1.03 of firmware tram57 Pentax K-5 3 03-20-2011 08:13 PM
New Firmware V1.03 for K-5! HermanLee Pentax News and Rumors 30 03-16-2011 10:50 AM
Unable to install firmware update v1.02 on K-x califgrll Pentax DSLR Discussion 10 01-15-2011 09:59 AM



All times are GMT -7. The time now is 04:20 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top