Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-09-2016, 08:18 PM   #1
Senior Member




Join Date: Jan 2007
Location: ohio
Posts: 247
My new to me K5iis died.

Just received this from a member took about 20 photos then nothing. It meters, focuses and the shutter goes off but the photo is almost completely dark. I removed the battery to see if it would reset something and I noticed there were only 2 metal terminals inside the camera for the battery connection. It looks like there should be 3? The is an open square in between the 2 metal terminals where it looks like there should be a third terminal. Can somone check there K5 to see if this is so ...Thanks Bob

02-09-2016, 08:24 PM   #2
Site Supporter
micromacro's Avatar

Join Date: Jan 2014
Location: Florida
Posts: 3,059
If you mean gold metal pin like connectors near the spring inside the battery compartment, there are two of them in my K5iis.
Did you try to charge the battery?
02-09-2016, 08:30 PM   #3
Site Supporter




Join Date: Nov 2011
Location: East central Indiana
Photos: Gallery
Posts: 633
What lens do you have on the camera?


Check to see if you have it locked on the A on the lens.
02-09-2016, 08:37 PM   #4
Senior Member




Join Date: Jan 2007
Location: ohio
Posts: 247
Original Poster
If there are only 2 pins near the spring inside the battery compartment thats not it. I thought maybe there should be 3 since there are 3 metal connectors on the battery and it looks like these is a place for another one inside the battery compartment. I tried with a couple different lenses and same thing. The battery shows full charge.

---------- Post added 02-09-16 at 10:50 PM ----------

Ok I don't know what caused the problem I was having but I ended up doing a factory reset and it seems to work fine now. It had me scared there for a while.

02-09-2016, 08:50 PM   #5
Pentaxian
Digitalis's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Adelaide.
Posts: 8,704
Are you using an off-brand battery?

QuoteOriginally posted by robert Quote
The is an open square in between the 2 metal terminals where it looks like there should be a third terminal. Can somone check there K5 to see if this is so
My K5IIs is the same, just two pins.
02-09-2016, 09:17 PM   #6
KDD
Veteran Member




Join Date: Sep 2013
Photos: Gallery | Albums
Posts: 334
Maybe your lens broke?
02-09-2016, 09:19 PM   #7
Veteran Member
manacho2005's Avatar

Join Date: Oct 2011
Location: Red Oak, TX
Photos: Gallery | Albums
Posts: 462
The third pin is only used for charging.
Factory Reset?
02-09-2016, 09:39 PM   #8
Senior Member




Join Date: Jan 2007
Location: ohio
Posts: 247
Original Poster
QuoteOriginally posted by manacho2005 Quote
The third pin is only used for charging.
Factory Reset?
Yes it's under the wrench settings. Reset- return to factory settings.

02-09-2016, 09:42 PM   #9
Veteran Member
manacho2005's Avatar

Join Date: Oct 2011
Location: Red Oak, TX
Photos: Gallery | Albums
Posts: 462
I meant you could try a reset, but I saw your edit above afterward.
Glad you're up and running.
02-10-2016, 07:49 AM   #10
Pentaxian




Join Date: Dec 2010
Location: Ontario
Photos: Gallery
Posts: 2,467
Glad it's working for you now.

It might still be nice to figure out what went wrong, you could post one of the dark photos with the exif attached. It may have been a setting you overlooked.
02-10-2016, 09:30 AM   #11
Senior Member




Join Date: Jan 2007
Location: ohio
Posts: 247
Original Poster
QuoteOriginally posted by BrianR Quote
Glad it's working for you now.

It might still be nice to figure out what went wrong, you could post one of the dark photos with the exif attached. It may have been a setting you overlooked.
I agree. I would like to know what went wrong. The thing is it really didn't take a photo. When I would go to preview it would bring up a dark screen and you could just barely
make out the image and when I tried to download Lightroom would say no image.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
battery, camera, compartment, dslr, k-5, k-5 ii, k-5 iis, k5, metal, pentax k-5, terminals
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me reconcile to 4 lenses for K5iis ViS Pentax SLR Lens Discussion 10 08-12-2015 09:50 AM
Machinery Happy New Year Pentax Nation with my new K5IIs charliezap Post Your Photos! 10 12-31-2014 10:27 AM
Loving my new (to me) ZX50 ChopperCharles Pentax Film SLR Discussion 7 07-09-2014 06:09 PM
New to K01 : help me choose my first prime? skawa Pentax K-01 12 03-08-2014 09:53 PM
Some Thoughts on My New (to me) ME Super zx-m Pentax Film SLR Discussion 30 10-21-2008 06:50 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:44 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top