Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-08-2013, 07:16 PM   #1
New Member




Join Date: Jan 2012
Posts: 16
Video No Audio

Recenly I've recorded some short videos iwith my K-r, just for fun.
Later when I played in on my laptop, there's no audio at all.

But then when I tested the video with AA battery, there's sound.

So the main culprit here is the original battery provided.

Anyone faces the same situation?

05-08-2013, 07:34 PM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 43,191
Is there sound when you play it back in-camera? If not, check to see if you haven't turned off the mic.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

05-08-2013, 07:37 PM   #3
New Member




Join Date: Jan 2012
Posts: 16
Original Poster
QuoteOriginally posted by Adam Quote
Is there sound when you play it back in-camera? If not, check to see if you haven't turned off the mic.
also got no sound. mic wasn't turned off. everything was in default. it becomes perfect once I switched to AA batteries
05-10-2013, 11:42 PM   #4
Senior Member
dragra's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: Ljubljana
Photos: Albums
Posts: 238
QuoteOriginally posted by kalakatu Quote
also got no sound. mic wasn't turned off. everything was in default. it becomes perfect once I switched to AA batteries
This is weird, the sound should be there (if you enabled the mic). Mine does record sound with Li-Ion and AAs.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
battery, camera, k-r, kr, pentax k-r, video
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-5 Video seems to lag behind audio CRPhoto Video and Pentax HDSLRs 9 11-01-2014 02:33 PM
K-30 Synching 32khz audio with external audio capture devices at other sample rate utrechtnl Video and Pentax HDSLRs 2 02-22-2013 05:30 PM
real-time audio monitoring during video capture Wallace Reid Visitors' Center 4 09-21-2012 10:33 AM
K-r video audio problem - last 10 seconds of file pdxfive Pentax K-r 6 12-03-2011 03:15 AM
No Audio from K5 video Dr_who Pentax K-5 3 07-22-2011 08:48 AM



All times are GMT -7. The time now is 01:21 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top