Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-17-2011, 09:18 PM   #1
Raquel D.
Guest




Why won't my lightmeter on my Ashai Pentax 6x7 work?

I read the manual, the battery is working, and the lens is properly put in place but the light meter remains all the way at top +

Is there any suggestions on what I'm doing wrong / can do to fix this?

Thanks!

10-18-2011, 02:59 AM   #2
Pentaxian
Wheatfield's Avatar

Join Date: Apr 2008
Location: The wheatfields of Canada
Posts: 10,043
Remove the lens and then remove the prism. Look to see that the chain that drives the meter coupler is in place (small slot at the front of the screen). If it appears good, replace the prism and then mount the lens and see if that fixes it.
The idea is to make sure that you mount the prism before you mount the lens.
Reply
« out of focus | ME »

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax Medium Format Resources: 645 & 6x7 Cameras and Lenses, 645 & 6x7 Accessories Adam Pentax Medium Format 9 02-12-2017 03:38 AM
50 mm / 1.2 Ashai (sp?) Pentax lens doggydude Pentax SLR Lens Discussion 15 02-19-2011 11:21 AM
questions on Asahi Pentax S1a or SV with lightmeter Douglas_of_Sweden Pentax Film SLR Discussion 8 01-19-2009 10:39 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:59 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top