Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-04-2012, 11:43 AM   #1
Cara
Guest




Off camera flash not working

I was doing headshots last week for a friend and couldn't get my off camera flash to work. I have a K-x and always use it in manual mode. The shutter speed was below 1/120 the whole time. I use Cactus V4s, and I know they were communicating with each other, because when I pressed the test button on the transmitter, the flash would go off. My flash is a LumoPro LP160. So I can only assume the camera wasn't telling the flash to go off. It's been probably almost a year since I've done off-camera flash. What am I missing?? Thank you so much for any/all help and advice. I'll check this thread frequently, so if you have any diagnostic questions for me, I'll hopefully be able to answer them right away.

03-04-2012, 12:06 PM   #2
Site Supporter
jatrax's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Photos: Gallery | Albums
Posts: 10,749
Does the flash work on-camera?
Do you have a different flash to test with?
I have Cactus v5 not v4 so not sure about v4 but can you swap them back & forth? v5 are both transmitter and receiver depending on switch
Does the on-board flash fire under same conditions?
Is flash turned off in the flash settings?
03-04-2012, 01:37 PM   #3
Cara
Guest




So this is embarrassing...but in the course of trying to answer your questions, I replaced the batteries in my transceivers, and now everything works fine. I feel sheepish. But you did fix my problem, because I wouldn't have done that if you hadn't asked me those questions! Thanks!
03-04-2012, 06:43 PM   #4
Site Supporter
jatrax's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Photos: Gallery | Albums
Posts: 10,749
Glad you got it working! Stop back anytime, this is a great Pentax resource.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, camera flash, flash, pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AF not working--is it camera or lens? amc654 Troubleshooting and Beginner Help 14 01-17-2012 08:05 AM
Help! Automatic Flash not working consistently cameramom Troubleshooting and Beginner Help 8 06-11-2011 11:09 AM
Help! Can't get my 360 wireless flash working. airmike08 Flashes, Lighting, and Studio 6 03-23-2011 06:54 PM
Flash just stopped working? Eruditass Flashes, Lighting, and Studio 9 07-01-2010 05:49 AM
How do I know if my camera is working properly? Aegon Pentax Film SLR Discussion 15 05-16-2010 10:56 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:54 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top