Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-18-2013, 12:31 AM   #1
Tony Darbyshire
Guest




K2000 seems dead.

I have a K2000 which recently started shutting down just a few minutes after switching on. Not the energy saving shutdownm, I mean the screen goes blank, no lights. Switch it off and on again, nothing. Up until last week, when I needed the camera for a graduation ceremony, I could get it work intermittently. Now however it just will not switch on. I've tried new batteries several times, so I know it isn't that. I've tried different lenses, it isn't that. How do I get power back so I can use what is now an expensive paperweight?
p6hj4m

07-18-2013, 03:02 AM   #2
Moderator
Site Supporter
MarkJerling's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Wairarapa, New Zealand
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,775
Are you sure the batteries have a charge?
07-18-2013, 06:04 AM   #3
Veteran Member




Join Date: Dec 2010
Location: Central Kentucky
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,415
Cheap or low quality batteries can cause this problem.
07-18-2013, 06:05 AM   #4
Pentaxian




Join Date: Mar 2010
Location: Frankfurt am Main
Posts: 1,064
Are you sure your charger is ok?

07-18-2013, 07:43 AM   #5
Site Supporter
ChipB's Avatar

Join Date: Nov 2007
Location: Austin, TX area
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,598
Try Eneloop batteries - they've solved a lot of issues.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, k2000, pentax help, switch
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Film advance mechanism seems disconnected jnnovitski Pentax Film SLR Discussion 5 02-14-2013 03:50 PM
My AF seems fine! treebeard Pentax K-5 13 09-05-2012 06:40 PM
K-30 - seems very trouble free? rawr Pentax K-30 & K-50 23 08-27-2012 09:41 PM
color warmth in pictures seems cold ?? Isnwm Photographic Technique 10 08-27-2012 09:27 AM
K5 Seems Ok After Firmware update Tony3d Pentax K-5 8 09-05-2011 12:06 PM



All times are GMT -7. The time now is 01:52 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top