Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-09-2013, 07:00 PM   #1
frankee
Guest




had a vivtar mc on k30 that wont take picture

i had a smc lens [vivtar] that fit and works on my previous k200 but now it wont work on k30,the lens fit well but wont click like k200 where green button help to click the shutters,is it change in k30 regarding old lenses?
please help,thank you.

08-09-2013, 07:05 PM   #2
Moderator
Site Supporter
photolady95's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Cruising PentaxForums and watching your back.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,409
You need to do this first before an A lens will work on your K30:

QuoteQuote:
First, if your camera won't fire, set "Allow aperture setting other than A" to 2 (allowed) in the custom function menu.
08-09-2013, 08:21 PM   #3
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 41,632
QuoteOriginally posted by frankee Quote
i had a smc lens [vivtar] that fit and works on my previous k200 but now it wont work on k30,the lens fit well but wont click like k200 where green button help to click the shutters,is it change in k30 regarding old lenses?
please help,thank you.
Follow these instructions:

https://www.pentaxforums.com/forums/pentax-lens-articles/110657-how-use-meter...k-x-k-7-a.html

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

08-09-2013, 08:32 PM   #4
Pentaxian
Not a Number's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Venice, CA
Posts: 4,081
If the lens mount is coated/anodized it may need to make electrical contact for it to stop down.

08-11-2013, 05:09 AM   #5
frankee
Guest




smc lens to k30

to photolady thank you,it works, it fired now,thanks again.
08-11-2013, 06:06 AM   #6
Moderator
Site Supporter
photolady95's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Cruising PentaxForums and watching your back.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,409
You're welcome frankee.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, click, k200, k30, lens, pentax help, vivtar
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just got my K30 and noticed a blob when I take a picture JCk30 Pentax K-30 & K-50 12 07-04-2013 07:07 AM
Use of SD card that once had a problem sholtzma Troubleshooting and Beginner Help 20 06-22-2012 08:20 AM
Old Sigma lens wont take pics laytes Pentax K-r 3 04-22-2012 12:13 PM
K10D wont take pictures Tchn226 Troubleshooting and Beginner Help 12 11-27-2011 10:02 AM
No, I Didn't Take A Freakin Picture!!! magkelly General Talk 10 11-18-2011 06:31 AM



All times are GMT -7. The time now is 01:41 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top