Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
2 Days Ago   #1
levans27043
Guest




Pentax K-30 Auto focus motor is skipping will not take picture with lens attached

When lens is attached the camera will not take a picture and the motor sounds like it is skipping. If no lens is attached the shutter works

2 Days Ago   #2
Site Supporter
Site Supporter
jatrax's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Washington Cascades
Photos: Gallery | Albums
Posts: 12,310
What lens?
Examine the camera mount to see if the screw drive shaft is engaging.
Reply
« Pentax | no image »

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
auto focus motor, camera, k-30 auto focus, lens, motor, pentax help, pentax k-30 auto, picture, picture with lens
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ricoh shutter speed dial skipping by 2 stops Laamapalmu Troubleshooting and Beginner Help 8 03-09-2020 10:05 AM
Shutter skipping and failure. DawnHoweth Pentax K-1 10 02-06-2020 02:45 PM
K-70 auto focus motor failure? AloneInthehills Troubleshooting and Beginner Help 6 08-13-2019 06:26 PM
Skipping the kit lens rschuldl Troubleshooting and Beginner Help 18 05-25-2014 04:56 AM
Autofocus comparison : lens motor vs. body motor (screw drive) 6BQ5 Pentax K-30 & K-50 7 06-12-2013 12:12 PM



All times are GMT -7. The time now is 04:46 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top