Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-18-2013, 04:42 PM   #61
Junior Member




Join Date: Apr 2013
Posts: 40
Sorry, my mistake. I jumped from the country setting to the date and time setting and then pressed settings complete when I should have done that first before moving on to the date and time and selecting OK again.

04-18-2013, 06:12 PM   #62
Site Supporter




Join Date: Sep 2006
Location: midwest, United States
Photos: Gallery
Posts: 3,327
I kind of like the botched tone expansion of 1.11 vs the correct effect. Oh dear, what to do. Lol.
thanks
barondla
This would be a great use for the front quick dial. Spin thru your different favorite firmware updates. An industry first for Pentax!
04-18-2013, 07:24 PM   #63
Veteran Member
VisualDarkness's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: Uppsala, Sweden
Photos: Gallery
Posts: 4,441
Weird that they kept the shutter reset count. I guess shutter counts of used Q's won't be asked for in the future. :P
04-19-2013, 06:27 AM   #64
Inactive Account




Join Date: Jul 2010
Photos: Gallery
Posts: 328
WRITE ERRORS !
New firmware 1.12 gives me multiple errors ,half of the pictures missing in about 25% of the shots yesterday. Also underexposed .
The thumbnails are all there but both the Raw and Jpg are bad.
Same card and no problems with 1.10 or 1.11, switched back to 1.11 and so far all OK ..............................?

04-19-2013, 06:51 AM   #65
Pentaxian
hnikesch's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Michigan, USA
Photos: Albums
Posts: 1,254
You must have a corrupt copy of 1.12, I am not seeing any errors in raw or jpeg

Hans
04-19-2013, 07:29 AM   #66
Loyal Site Supporter
monochrome's Avatar

Join Date: Mar 2008
Location: Kirkwood (St. Louis) MO
Photos: Gallery | Albums
Posts: 20,437
QuoteOriginally posted by Phil A Quote
Sorry, my mistake. I jumped from the country setting to the date and time setting and then pressed settings complete when I should have done that first before moving on to the date and time and selecting OK again.
I do that every time I update - but now I know about it so I give myself a "Homer" and go back and make the changes again.
04-19-2013, 08:09 AM   #67
Veteran Member




Join Date: Jan 2011
Posts: 440
anybody got a concise handy guide to re-saving custom image settings on the 1-4 dial ?? it was very un-intuitive the first time & i can't for the life of me remember how to do it ..
04-19-2013, 02:39 PM   #68
Forum Member




Join Date: Oct 2011
Location: Vancouver BC
Posts: 54
QuoteOriginally posted by bobpur Quote
WRITE ERRORS !
New firmware 1.12 gives me multiple errors ,half of the pictures missing in about 25% of the shots yesterday. Also underexposed .
The thumbnails are all there but both the Raw and Jpg are bad.
Same card and no problems with 1.10 or 1.11, switched back to 1.11 and so far all OK ..............................?
I had almost the identical problems with 112,missing pics.
I have all the prev.updates on disk,so reinstalled v111.
All is back to "normal" and working great.I just re-downloaded v112
from PTX jp.Will install it again and see what happens.

Regards

04-19-2013, 03:02 PM   #69
Veteran Member




Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 387
1.10>1.12 AF much faster!
04-19-2013, 10:20 PM   #70
Pentaxian




Join Date: Jan 2011
Location: 5th floor
Posts: 1,328
After updating my Q is at least few inches smaller all around.
04-20-2013, 04:34 AM   #71
Site Supporter
p38arover's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Western Sydney, Australia
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,078
Oh, dear. It appeared to go alright but now the Q won't power up. When I press the power button, I hear a click, the screen lights up very dimly, and then it shuts down - and that's it. Yes, the battery was fully charged and the bin software was on a freshly formatted SD card.
04-20-2013, 05:01 AM   #72
Loyal Site Supporter
drougge's Avatar

Join Date: Jan 2010
Location: Malmö
Photos: Gallery
Posts: 787
QuoteOriginally posted by p38arover Quote
Oh, dear. It appeared to go alright but now the Q won't power up. When I press the power button, I hear a click, the screen lights up very dimly, and then it shuts down - and that's it. Yes, the battery was fully charged and the bin software was on a freshly formatted SD card.
Try opening and closing the SD card door. (Because this is exactly what the camera does when the door is open, so it's probably just the sensor for that being confused.)
04-20-2013, 05:21 AM   #73
Site Supporter
p38arover's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Western Sydney, Australia
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,078
Thanks for the suggestion,

I've tried that - changing SD cards and leaving the battery out for a while,

I suspect it's off to the importer next week.
04-20-2013, 05:26 AM   #74
Veteran Member
Docrwm's Avatar

Join Date: Sep 2010
Location: Somewhere in the Southern US
Photos: Gallery | Albums
Posts: 11,275
QuoteOriginally posted by p38arover Quote
Oh, dear. It appeared to go alright but now the Q won't power up. When I press the power button, I hear a click, the screen lights up very dimly, and then it shuts down - and that's it. Yes, the battery was fully charged and the bin software was on a freshly formatted SD card.
Very sorry that you've got a faulty Q. I do appreciate your sharing what is going on with us. I am staying with v1.11 for the time being.
04-20-2013, 07:20 AM   #75
Site Supporter
p38arover's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Western Sydney, Australia
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,078
QuoteOriginally posted by Docrwm Quote
Very sorry that you've got a faulty Q. I do appreciate your sharing what is going on with us. I am staying with v1.11 for the time being.
Thanks Doc. It might be a good idea to wait. Others might have similar problems.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, firmware, mirrorless, pentax, pentax q, pentax q firmware, pentax q10, pentax q7, q10, q7
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax Q Firmware 1.11 JPT Pentax Q 166 04-23-2013 08:38 AM
New Q firmware (1.11) thibs Pentax News and Rumors 36 04-03-2013 08:13 PM
Focus Peaking for the Q with Firmware 1.1 pico Pentax Q 113 12-20-2012 06:51 PM
New FIrmware Update v.1.12 geru2000 Pentax K-r 53 06-07-2012 11:30 AM
Firmware 1.12 coming? Mike.P® Pentax K-5 21 01-11-2012 08:20 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:12 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top