Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-16-2013, 07:24 PM   #1
Site Supporter




Join Date: Sep 2006
Location: midwest, United States
Photos: Gallery
Posts: 3,327
Q is doing something differently after firmware update.

My Q would always display a yellow pattern on the lcd when the lens cap was on. It was a circle centered on the screen with horizontal lines running to the edges of the screen. It has done this with every firmware.

Always thought it strange that in a totally dark environment the screen would show a pattern. Today I notice the screen is totally dark. So firmware 1.13 has changed something. Haven't seen this mentioned by anyone else.
thanks
barondla

07-16-2013, 07:42 PM   #2
Site Supporter
ramseybuckeye's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: Elida, Ohio
Photos: Gallery | Albums
Posts: 8,622
I've only ever had a dark screen, at least that I remember.
07-16-2013, 07:48 PM   #3
Pentaxian
hnikesch's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Michigan, USA
Photos: Albums
Posts: 1,254
Black screen for me also, 2 Qs all firmware, never a pattern or any yellow

Hans
07-16-2013, 08:39 PM   #4
Loyal Site Supporter
monochrome's Avatar

Join Date: Mar 2008
Location: Kirkwood (St. Louis) MO
Photos: Gallery | Albums
Posts: 20,433
Same for me - though the marginal indicators were always there for me.

07-16-2013, 09:11 PM   #5
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 43,141
The update must have reset the show dark/bright area option.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

07-18-2013, 05:16 PM   #6
Site Supporter




Join Date: Sep 2006
Location: midwest, United States
Photos: Gallery
Posts: 3,327
Original Poster
Adam is correct. Thought I had reset everything after the update. My circular pattern is back. Doesn't anyone else see this with their Q? Tried it on a demo Q10 and there are yellow specks on the whole screen, but no circular pattern - interesting.
thanks
barondla

The Q is fun.
07-18-2013, 06:05 PM   #7
Veteran Member
crewl1's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,797
Picture? My Q is black screen unless I turn on bright/dark then it looks like yellow snow.
07-19-2013, 03:09 PM   #8
New Member




Join Date: Jan 2013
Location: christchurch
Posts: 19
never had any pattern, snow or pic with my q and lens cap on. turn it on with a lens cap and i get the normal shooting info displayed on a black screen, put lens cap on while camera is on and you just loose the image, screen goes black with all info still displayed

07-20-2013, 07:37 PM   #9
Site Supporter




Join Date: Sep 2006
Location: midwest, United States
Photos: Gallery
Posts: 3,327
Original Poster
Thanks everyone. This is difficult to photograph. Don't think the pattern is all there at the same time. Shots I took don't show the pattern very well. Going to try video next with the K-01.
thanks
barondla
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, firmware, mirrorless, pattern, pentax q, pentax q10, pentax q7, q10, q7, screen
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax Kr after latest firmware update jbarry Pentax K-r 3 04-06-2013 06:53 AM
Pentax Q Firmware Update DominicVII Pentax Q 24 04-04-2013 12:24 AM
Where is the Q firmware update for the K-adapter? Erich_H Pentax Mirrorless Cameras 19 11-09-2012 02:48 AM
+++ Real Shutter Count +++ after Firmware Update +++ lllypa Troubleshooting and Beginner Help 7 09-07-2012 02:43 PM
K5 Seems Ok After Firmware update Tony3d Pentax K-5 8 09-05-2011 12:06 PM



All times are GMT -7. The time now is 01:44 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top