Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-09-2014, 05:39 PM   #1
Pentaxian
Wired's Avatar

Join Date: Aug 2009
Location: Edmonton, AB
Photos: Gallery | Albums
Posts: 2,524
PKQ Adapter concerns with Q7

Hey guys, I wonder if anyone else has seen this.... it only seems to happen on my Q7 and my original Q seems to be ok. What started out as a minor uncommon issue has now become a pretty regular occurrence. The shutter on the Q-K Pentax adapter does not open anymore unless I unmount and remount with the camera turned on.

the timeline looks like this:

take a few shots, on the fourth/fifth shot the shutter would not reopen on the Q-K adapter.
turn on camera, take a shot, adapter would not open the shutter, turn camera off, turn back on shutter would work. happens 100% of the time starting this past Monday
today morning: shutter just wouldn't open unless the adapter was taken off the Q7 and then mounted while the camera is turned on.
today evening: shutter is now not reopening after 2 or 3 shots OR exhibiting this mornings concern with remounting the adapter


camera firmware v 1.01

01-09-2014, 08:27 PM   #2
Junior Member




Join Date: May 2012
Location: Austin, TX
Posts: 49
My Q7 doesn't behave like that at all. The shutter just fires as expected.

01-09-2014, 09:44 PM   #3
Site Supporter




Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta Canada
Posts: 584
My Q7 works great with K mount lenses.

Dale
01-09-2014, 10:19 PM   #4
Veteran Member
crewl1's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,797
I believe there were a couple of early K-Q adapters that had a similar issue and had to be returned but those were on the Q not Q7.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
adapter, camera, mirrorless, pentax q, pentax q10, pentax q7, pkq adapter concerns, q-k, q10, q7, shot, shots, shutter
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First walk in the woods with Q7 imtheguy Pentax Q 32 11-15-2013 05:16 PM
Optimal aperture settings for DA*300 with Q7 crewl1 Pentax Q 4 09-26-2013 05:54 AM
DC Watch Interview with Q7 Designers JPT Pentax Q 18 07-25-2013 01:01 PM
Concerns with Head-Fi.com forums HELP! bwDraco General Talk 4 06-20-2012 03:48 AM
Concerns with new K10D vyx313 Pentax DSLR Discussion 16 06-30-2007 03:22 AM



All times are GMT -7. The time now is 03:35 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top