Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
12-23-2013, 05:43 PM   #1
Forum Member




Join Date: Jan 2012
Posts: 87
K-01 with defective internal microphone

Does anyone else have this problem? One of my K-01s is having a problem with sound during shooting movies. The camera is almost brand new. When shooting movies, the normal sounds are very soft and there is a very loud popping or crackling noise whenever the body or lens is touched, it seems. Sounds like an electrical short or defective mic to me. My other K-01, with the same lens shooting the same videos, has perfect sound...no problems at all.

Should I send my K-01 in for repairs? Anyone else have this microphone issue with their K-01? Help!

12-23-2013, 08:08 PM   #2
Pentaxian
Caver's Avatar

Join Date: Jun 2009
Location: Hungary (ex-pat from Transylvania, Romania)
Photos: Gallery
Posts: 429
QuoteOriginally posted by rdj92807 Quote
Does anyone else have this problem? One of my K-01s is having a problem with sound during shooting movies. The camera is almost brand new. When shooting movies, the normal sounds are very soft and there is a very loud popping or crackling noise whenever the body or lens is touched, it seems. Sounds like an electrical short or defective mic to me. My other K-01, with the same lens shooting the same videos, has perfect sound...no problems at all.

Should I send my K-01 in for repairs? Anyone else have this microphone issue with their K-01? Help!
Sorry to hear one of your K-01's has sound recording problems. I've bought mine - used - from the marketplace (of this forum) but I have no problems with it. Sincerely I'm following the "history" of the K-01 since the beginning, and I never hear/read anything like you've described... Bad luck
12-23-2013, 11:05 PM   #3
Forum Member




Join Date: Jan 2012
Posts: 87
Original Poster
I did more testing tonight. The loud static in the mic, occurs any time you gently tap the top command dial.
Anyone else notice this? My other K-01 does not do this.
12-23-2013, 11:14 PM   #4
Pentaxian




Join Date: Oct 2009
Location: Far North Qld
Posts: 3,294
QuoteOriginally posted by rdj92807 Quote
My other K-01, with the same lens shooting the same videos, has perfect sound...no problems at all.
QuoteOriginally posted by rdj92807 Quote
My other K-01 does not do this.
I'm no expert but from your comments it seems quite likely that you have a faulty unit - I suggest you get it fixed under wty.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
k-01, k01, lens, microphone, mirrorless, movies, pentax k-01, sound
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microphone with K-5 Babbs Pentax K-5 39 06-25-2013 10:13 AM
Can anyone compare k-01 AF (with update) to K-r? chiane Pentax K-01 7 11-14-2012 10:13 AM
For those of you with both the K-5 and K-01 or K-30... cali92rs Pentax DSLR Discussion 3 11-12-2012 07:10 PM
K-01 with 40mm lens $550 with Free Shipping frooggy Pentax Price Watch 4 10-04-2012 03:11 PM
Lens with IR and K-x with internal SR joodiespost Troubleshooting and Beginner Help 9 12-27-2009 03:39 PM



All times are GMT -7. The time now is 05:38 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top