Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-21-2011, 06:03 AM   #1
Veteran Member
fikkser's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Borlänge, Sweden
Posts: 373
Geek thread: Error in prime95 unclocked CPU - normal?

I get error on 5 out of 6 workers (cpu cores?). The workers stops at different test, one worker did 0 tests wile #6 still runs and has been running for 20 mins.

It says
"Torture Test completed 2 tests in 3 minutes - 1 errors, 0 warnings"
Worker stopped.

The system is very new, only parts from my old rig is half of the ram and the hdd's.

I got an amd 1090t, corsair xms3 1600mhz cl9 ddr3 on a sabertooth 990fx. The memory modules are bought in 2 separate kits if that matters. Why could I be getting these errors? Bad memory? Want to OC my cpu, but I don't know if I dare when I alredy get errors at stock mhz. Haven't done any cpu changes in bios, voltage seems to go from 1.3something to 1,452V by deafult.

Also my old motherboard (budget am3 msi 770-c45) broke when I ran prime95 OC'd at 3,5ghz. It probably wasn't made for the load of that cpu.



If anyone can answer I'm thankful!

10-21-2011, 09:27 AM   #2
Veteran Member
fikkser's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Borlänge, Sweden
Posts: 373
Original Poster
Did some more research.

My ram was running in 1600mhz (as they are made for). But the voltage was maybe too high, the motherboard gave them 1.653v in auto. That's 0.003 too much for an amd processor should that really matter? And I lowered the clock from 1600 to 1333. It seems stable now and there should only be a few % loss in performance.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
cpu, error, errors, memory, prime95, test, tests, worker, workers
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error NULL error on opening thread crewl1 Site Suggestions and Help 2 09-13-2011 09:11 PM
People Geek ciapek11 Photo Critique 6 01-23-2011 03:42 AM
Normal lost shot but saved with K5 thread vievetrick Pentax K-5 3 11-28-2010 01:43 AM
No thread==Error Jewelltrail Pentax DSLR Discussion 4 06-21-2008 07:19 AM
Error with thread in lens discussion clawhammer Site Suggestions and Help 4 09-18-2007 09:47 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:48 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top