Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-10-2012, 08:57 AM   #1
New Member




Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Why my K30 cannot switch to manual mode?

When I tried to switch my k30 to manual mode but it still stay on TAV mode? how? what is the problem?

09-10-2012, 09:00 AM   #2
Veteran Member
crewl1's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,795
Try removing the battery and trying again. I saw another post somewhere with someone noting a similar problem with the selection wheel or mode dial.
Definitely call Pentax or your seller if the camera is within return period.
09-10-2012, 09:02 AM   #3
New Member




Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Original Poster
hhm.. how long is the return period?
09-10-2012, 09:06 AM   #4
Veteran Member
crewl1's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,795
QuoteOriginally posted by sjsj94 Quote
hhm.. how long is the return period?
Depends on the seller, call and ask them.

09-10-2012, 09:07 AM   #5
Veteran Member
Anvh's Avatar

Join Date: Sep 2011
Posts: 4,616
depends on where you live
09-10-2012, 09:09 AM   #6
New Member




Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Original Poster
Is there any other problem may cause this?
09-10-2012, 09:31 AM   #7
Veteran Member
kcobain1992's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: Bucharest, Romania
Photos: Gallery
Posts: 1,409
QuoteOriginally posted by sjsj94 Quote
When I tried to switch my k30 to manual mode but it still stay on TAV mode? how? what is the problem?
Hi. I don't have the K-30, but I may be able to help. Is it a physical problem (cannot turn the knob to M)? Or rather when on M, the display shows TAV? If the latter, I think I read somewhere on the forum that it is because it's on Auto ISO. Try switching to a set ISO value.
I'm sorry if I'm wrong, the truth is I'm clueless, but trying to help
09-10-2012, 09:37 AM   #8
New Member




Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Original Poster
when on M, the display shows TAV. It's not on Auto ISO. ><

09-10-2012, 09:38 AM   #9
Veteran Member
kcobain1992's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: Bucharest, Romania
Photos: Gallery
Posts: 1,409
QuoteOriginally posted by sjsj94 Quote
when on M, the display shows TAV. It's not on Auto ISO. ><
Well, read the manual then. It has to be covered somewhere. I'm sure it's not broken.
09-10-2012, 09:39 AM   #10
New Member




Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Original Poster
read the manual? where is it. haha sorry im a first time user
09-10-2012, 09:40 AM   #11
Veteran Member
kcobain1992's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: Bucharest, Romania
Photos: Gallery
Posts: 1,409
QuoteOriginally posted by sjsj94 Quote
read the manual? where is it. haha sorry im a first time user
You should have received a copy with your camera. But here it is.
09-10-2012, 09:41 AM   #12
New Member




Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Original Poster
okay thanks btw. I will try find out what is the problem
09-10-2012, 09:43 AM - 1 Like   #13
Veteran Member
kcobain1992's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: Bucharest, Romania
Photos: Gallery
Posts: 1,409
Check out page 87. It's discussed there. You must be doing something wrong.
09-10-2012, 09:51 AM   #14
New Member




Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Original Poster
LOL It works haha. I tried change my ISO to manual mode before, it was same as well. but it works now. thanks! really appreciate you!
09-10-2012, 09:56 AM   #15
Veteran Member
kcobain1992's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: Bucharest, Romania
Photos: Gallery
Posts: 1,409
You're welcome. Should I mention my donations account?
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
k-30, k-50, k30, mode, pentax k30, pentax k50, switch
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Manual mode on my K10D is acting like TAv mode Love my K10D Visitors' Center 9 11-06-2013 11:44 AM
K10D manual mode orcrown Troubleshooting and Beginner Help 35 12-09-2011 01:52 PM
'A' switch in Manual lenses sany Pentax SLR Lens Discussion 14 07-12-2011 02:31 AM
Manual aperture ring switch richard978 Pentax DSLR Discussion 8 02-10-2011 12:04 AM
K100ds and full manual mode w/manual lens dwhopson Pentax DSLR Discussion 10 11-06-2008 10:37 PM



All times are GMT -7. The time now is 11:08 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top