Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-02-2013, 01:36 PM   #1
Veteran Member




Join Date: Aug 2012
Photos: Gallery | Albums
Posts: 345
User settings not staying after power off?

Hello! I managed to set up the two user modes before, but now, they won't change from those settings no matter what I try. Any ideas?

02-03-2013, 01:36 AM - 1 Like   #2
Site Supporter
Doctor X's Avatar

Join Date: Sep 2012
Location: Bucharest
Photos: Gallery
Posts: 155
QuoteOriginally posted by SpartanD63 Quote
Hello! I managed to set up the two user modes before, but now, they won't change from those settings no matter what I try. Any ideas?
Try first to reset to the default settings and then change the settings to your needs. See page 172 of the user manual.
02-03-2013, 06:37 PM   #3
Veteran Member




Join Date: Aug 2012
Photos: Gallery | Albums
Posts: 345
Original Poster
Alright. That did it! Thanks!

EDIT: Apparently that's not all. I set U1 to a Manual B&W setting. But when I have a manual lens (the M50/1.7) I can't change the shutter speed. The shutter speed isn't even displayed. When I have a DA lens attached however, it works fine. O_o

EDIT: U2 is working the same way.

Last edited by SpartanD63; 02-03-2013 at 06:48 PM.
02-06-2013, 01:03 AM   #4
Site Supporter
Doctor X's Avatar

Join Date: Sep 2012
Location: Bucharest
Photos: Gallery
Posts: 155
QuoteOriginally posted by SpartanD63 Quote
Alright. That did it! Thanks!

EDIT: Apparently that's not all. I set U1 to a Manual B&W setting. But when I have a manual lens (the M50/1.7) I can't change the shutter speed. The shutter speed isn't even displayed. When I have a DA lens attached however, it works fine. O_o

EDIT: U2 is working the same way.
There are some limitations for all shooting modes when using an M lens, but these limitations are not specified in the manual, except for Av mode.
Try using other modes even if you only want M.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
k-30, k-50, pentax k30, pentax k50, settings, user, user settings
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Settings lost after Pentax DSLR firmware upgrade? vascofr Troubleshooting and Beginner Help 3 06-11-2012 03:15 PM
K100D shooting issues after settings reset Chuffedas Troubleshooting and Beginner Help 8 05-14-2012 01:04 PM
Easy way of turning SR on and off? (without using user settings) Christine Tham Pentax K-5 31 02-21-2011 04:10 PM
Why are "USER" settings not saved in K20D? jpzk Troubleshooting and Beginner Help 5 01-15-2010 09:20 PM
K100D Super loses exposure settings between power on/off pentaman Pentax DSLR Discussion 3 10-31-2009 10:11 PM



All times are GMT -7. The time now is 12:36 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top