Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-30-2013, 08:17 PM   #1
New Member




Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Erro Pentax k30 F--

Friends, from yesterday to today my Pentax K30 is showing that F - on the display, stopping to take pictures. Have rebooted the settings, but the problem continues. What should it be?

Attached Images
 
11-30-2013, 08:19 PM   #2
Senior Member
northofpolaris's Avatar

Join Date: May 2011
Location: Diamond Bar, CA
Photos: Gallery
Posts: 193
What kind of lens do you have on it? The F pertains to the aperture, and some lenses have an "a" setting and all available apertures. If you don't have it set to "a", the camera won't know/be able to control the aperture. Or, the contact on your lens might be faulty where it meets the body of the camera.
11-30-2013, 08:31 PM   #3
New Member




Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Original Poster
QuoteOriginally posted by northofpolaris Quote
What kind of lens do you have on it? The F pertains to the aperture, and some lenses have an "a" setting and all available apertures. If you don't have it set to "a", the camera won't know/be able to control the aperture. Or, the contact on your lens might be faulty where it meets the body of the camera.
I'm using two lenses: a standard Pentax 18-55 and Sigma 70-300 DG, the two do not work. Is there any other setting I can check?

Thanks for the reply
11-30-2013, 08:42 PM   #4
New Member




Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Original Poster
QuoteOriginally posted by nelson_souza Quote
I'm using two lenses: a standard Pentax 18-55 and Sigma 70-300 DG, the two do not work. Is there any other setting I can check?

Thanks for the reply

Returned to normal, that strange!!!

11-30-2013, 08:47 PM   #5
Site Supporter
patrick9's Avatar

Join Date: Feb 2011
Location: Murfreesboro Tennessee
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,353
Have you checked the electrical contacts on the lens and camera?
11-30-2013, 10:12 PM   #6
Loyal Site Supporter
Canada_Rockies's Avatar

Join Date: Nov 2007
Location: Sparwood, BC, Canada
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,552
A speck of dust on the contacts, probably. Mounting and dismounting the lens will wipe the contacts.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
error message, k-30, k-50, k30, pentax, pentax k30, pentax k50
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vivitar 135mm f 2.8 M42 / Pentax K30 jdigger1238 Pentax SLR Lens Discussion 0 08-02-2013 06:54 AM
New K30 and Tamron 70-200 f/2.8 questions.... vmax84 Pentax DSLR Discussion 11 05-19-2013 03:18 PM
Wanted - Acquired: Pentax K30 mpmetro Sold Items 6 02-15-2013 08:02 AM
Pentax-F 1.7x Adapter, with AFs and M42s on K30? exwintech Pentax SLR Lens Discussion 2 11-04-2012 01:17 AM
memory card erro tom_kkh Troubleshooting and Beginner Help 5 01-25-2010 07:13 PM



All times are GMT -7. The time now is 09:02 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top