Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
06-26-2018, 03:15 AM   #1
New Member




Join Date: Jun 2018
Posts: 3
K50 Sensor Stuck in 16 to the left. Sensor shakes when attempting to correct

The title spells it our for the most part. My sensor is stuck as though the composition adjustment is at 16 (or furthest) to the left. It shakes when in live view and when taking photos, so much so that it blurs photos well into the "safe ratio" of length and exposure time, not to mention I can't actually compose my shots through the VF, and Live view is useless.

On the bright side, I'm glad to know it was the camera causing the shaking and not that I'm getting tremors. That would've suuuuucked

06-26-2018, 03:46 AM   #2
Resident fiddler
Loyal Site Supporter
LensBeginner's Avatar

Join Date: Sep 2014
Photos: Albums
Posts: 4,496
That doens't look nice... you've of course tried moving it in composition adjustment mode, I gather..?
06-26-2018, 04:06 AM   #3
New Member




Join Date: Jun 2018
Posts: 3
Original Poster
I have. I even tried the somewhat risky strategy of vigorously rubbing the sensor with a cleaning cloth with the hopes of dislodging the thing. Didn't help.
06-26-2018, 05:52 AM   #4
Pentaxian




Join Date: Jun 2015
Location: South West UK
Photos: Albums
Posts: 1,325
I've seen this before and it is a failure that would require repair I'm afraid.

06-26-2018, 06:46 AM   #5
Pentaxian
The Squirrel Mafia's Avatar

Join Date: Jan 2015
Posts: 1,261
You can always try a factory restore, but more than likely, the camera is toast.
06-26-2018, 07:57 AM   #6
Site Supporter
Site Supporter
FozzFoster's Avatar

Join Date: Jan 2016
Location: Alberta
Posts: 3,457
QuoteOriginally posted by PhotoGaffer Quote
somewhat risky strategy of vigorously rubbing the sensor
:| WHAT!

haha I guess if it might be a brick then it's worth trying anything, eh!
06-26-2018, 09:26 AM   #7
Pentaxian
Not a Number's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Venice, CA
Posts: 5,633
From previous threads on similar problems the only solution seems to be to have the camera serviced.
06-27-2018, 01:05 AM - 1 Like   #8
New Member




Join Date: Jun 2018
Posts: 3
Original Poster
QuoteOriginally posted by FozzFoster Quote
:| WHAT!

haha I guess if it might be a brick then it's worth trying anything, eh!
Not TOO vigorously, just kind of.... slightly harder than would seem appropriate.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
composition adjustment, k-30, k-50, k50 / k500, k50 sensor, left, pentax k30, pentax k50, photos, sensor, shaking sensor, view
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shake reduction got the shakes......! jaq68 Pentax K-30 & K-50 7 12-19-2017 09:26 AM
K10D shakes with shutter open Kev1n Troubleshooting and Beginner Help 6 05-06-2017 08:07 PM
Attempting to Master the Astrotracer Functionality PhilRich Pentax Full Frame 16 08-28-2016 12:23 PM
K-5 II SR gone crazy - shakes the sensor like mad and blurs the image Quazimoto Troubleshooting and Beginner Help 11 06-26-2013 04:45 AM
New ACR Lens Correct vs K-5 in Camera Correct emblemex Pentax K-5 12 12-08-2010 12:20 PM



All times are GMT -7. The time now is 02:35 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top