Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-25-2010, 12:23 PM   #46
New Member




Join Date: Jan 2010
Location: Bel Air, MD
Posts: 2
I upgraded today on my K10D but the debug mode (using .txt technique) doesn't work anymore.

04-26-2010, 12:35 PM   #47
Veteran Member




Join Date: Jun 2007
Location: Owego, NY
Posts: 976
QuoteOriginally posted by Zebooka Quote
These updates are for old cams only
K10D, K20D, K200D, K2000 and K-m.

No updates for K-x and K-7 (I think they already have updates either as silent ones or right inside 1.01 and 1.03)
It may have been that this issue was updated as part of a code review during the development process of modern firmware as a "design improvement", and Pentax recently discovered that the old code had real-world implications with some SDHC cards and backported the fix.
04-26-2010, 05:45 PM   #48
Senior Member
Capslock118's Avatar

Join Date: Apr 2010
Location: New Haven, CT
Photos: Gallery
Posts: 173
QuoteQuote:
Both my old ist *DL and current K100D non-Super are SDHC-compatible. The DL gained it in a firmware update; I'm pretty sure the K100D had it out of the box.
Probably depends on when you bought the k100d.

I just purchased the k100d (not super) from best buy a few weeks ago. It was a refurb model and it had the 1.0 firmware installed. I had to upgrade the firmware in order for it to support SDHC
04-26-2010, 07:21 PM   #49
Veteran Member
fractal's Avatar

Join Date: Nov 2008
Location: Melbourne
Photos: Gallery
Posts: 3,549
Is there any reason not to do this? You know, it ain't broke..

04-26-2010, 07:52 PM   #50
Veteran Member
bogiesbad's Avatar

Join Date: Dec 2008
Location: Lower AL
Photos: Albums
Posts: 355
QuoteOriginally posted by JackDeJack Quote
In my K200D small -100u correction was not reset after software upgrade.
I've checked it using debug mode - so it still works
Good

QuoteOriginally posted by directorboy Quote
I upgraded today on my K10D but the debug mode (using .txt technique) doesn't work anymore.
Bad

QuoteOriginally posted by fractal Quote
Is there any reason not to do this? You know, it ain't broke..
04-26-2010, 10:12 PM   #51
Senior Member




Join Date: Mar 2010
Location: In Transition
Posts: 173
QuoteOriginally posted by JackDeJack Quote
In my K200D small -100u correction was not reset after software upgrade.
I've checked it using debug mode - so it still works
How did you do the -100u correction?
04-26-2010, 10:30 PM   #52
New Member
JackDeJack's Avatar

Join Date: Apr 2010
Location: Otwock (Poland) EU
Posts: 2
QuoteOriginally posted by FlashCube Quote
How did you do the -100u correction?
I created MODSET.445 file with

[DEBUG_MODE EN] enter
[OPEN_DEBUG_MENU] enter

inside.

Hint - last line must be present, so after [OPEN_DEBUG_MENU] you must press Enter.

Copy file to root on SD card and insert to camera.
Power on with card door open, press MENU, (you will get list of menu with DEBUG MODE ON on top) press OK.
Power OFF, close card door, power on, and you got acces to AF adjust.

I corrected little BF with -100u value.
After all you corrections are done.
Power on with card door open, press MENU, (you will get list of menu with DEBUG MODE ON on top) with arrows change DEBUG MODE ON to OFF, and press OK.
Power OFF, close card door, power on, and thats all. Camera is in normal state.

I made this operation after software upgrade, to check if my correction was not reset, so with my K200D it still works fine.
04-26-2010, 11:32 PM   #53
Senior Member




Join Date: Mar 2010
Location: In Transition
Posts: 173
Thank you for the response.

QuoteOriginally posted by JackDeJack Quote
I created MODSET.445 file with

[DEBUG_MODE EN] enter
[OPEN_DEBUG_MENU] enter

inside.

Hint - last line must be present, so after [OPEN_DEBUG_MENU] you must press Enter.

Copy file to root on SD card and insert to camera.
Power on with card door open, press MENU, (you will get list of menu with DEBUG MODE ON on top) press OK.
Power OFF, close card door, power on, and you got acces to AF adjust.

I corrected little BF with -100u value.
After all you corrections are done.
Power on with card door open, press MENU, (you will get list of menu with DEBUG MODE ON on top) with arrows change DEBUG MODE ON to OFF, and press OK.
Power OFF, close card door, power on, and thats all. Camera is in normal state.

I made this operation after software upgrade, to check if my correction was not reset, so with my K200D it still works fine.


04-27-2010, 07:44 PM   #54
Veteran Member




Join Date: Sep 2008
Location: Tri-Cities, British Columbia
Photos: Gallery
Posts: 1,784
Sounds good; assuming that debug for K20D is still possible then?

More importantly, can you downgrade or is it a one way upgrade? Just got my K20D & FA 43mm shooting in harmony and I'm happy to stay where I am.
04-27-2010, 10:32 PM   #55
Senior Member




Join Date: Sep 2009
Posts: 253
QuoteOriginally posted by legacyb4 Quote
Sounds good; assuming that debug for K20D is still possible then?

More importantly, can you downgrade or is it a one way upgrade? Just got my K20D & FA 43mm shooting in harmony and I'm happy to stay where I am.
Same here - I just got my FA*200 focusing working nicely with my K20D thanks to debug mode.
04-29-2010, 11:27 AM   #56
Forum Member




Join Date: Jun 2007
Location: Oman - Muscat
Photos: Albums
Posts: 57
QuoteOriginally posted by directorboy Quote
I upgraded today on my K10D but the debug mode (using .txt technique) doesn't work anymore.
Is this confirmed by anyone else?

If yes I will stick with firmware 1.3 then
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
pentax news, pentax rumors
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest Firmwares (Versions & MD5) for Pentax Cameras dlacouture Pentax DSLR Discussion 39 01-17-2011 05:04 PM
Few From Today Jimbo Post Your Photos! 5 09-08-2009 07:03 AM
Four from Today Jimbo Post Your Photos! 21 03-12-2009 08:11 PM
More from today scott-devon Post Your Photos! 1 07-20-2008 06:57 PM
Some from today scott-devon Post Your Photos! 5 12-07-2007 05:46 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:47 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top