Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-11-2013, 11:10 PM   #1
Senior Member




Join Date: Sep 2013
Posts: 117
Ricoh GR: Auto ISO doesn't work...

Hello!

I think I have a bug with my GR...
When I read the manual, it is said that Auto-ISO set automaticaly the ISO from 100 to 800. BUT, the camera doesn't respect that and shoot at 1600, 3200 or any other value...

Does anybody have this bug?

09-11-2013, 11:14 PM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 41,000
QuoteOriginally posted by Black_Wizards Quote
Hello!

I think I have a bug with my GR...
When I read the manual, it is said that Auto-ISO set automaticaly the ISO from 100 to 800. BUT, the camera doesn't respect that and shoot at 1600, 3200 or any other value...

Does anybody have this bug?
There's a menu setting that controls the iso range in auto iso and auto-hi iso. I believe auto defaults to 100-3200, but you can certainly change that.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

09-11-2013, 11:20 PM   #3
Senior Member




Join Date: Sep 2013
Posts: 117
Original Poster
Ok thanks I will check that... I thought I had set everything but I may have missed that line in the menue...
09-12-2013, 04:24 AM   #4
Senior Member




Join Date: Sep 2013
Posts: 117
Original Poster
Ok!
I find that when the Dynamic Range option is ON, Auto ISO is disabled. Now My GR is set to perfection for myself!

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
bug, digital camera, iso, ricoh gr
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RS1000 - Flash doesn't work kenneth7379 Troubleshooting and Beginner Help 5 03-05-2013 06:33 PM
Esposimetric led ME super doesn't work gabro822 Pentax Film SLR Discussion 7 11-20-2012 09:14 AM
Pentax Kr remote doesn't work. VE2CJW Troubleshooting and Beginner Help 4 03-09-2012 04:15 PM
Why doesn't Auto White Balance work with manual lenses? vonBaloney Pentax DSLR Discussion 16 10-27-2011 03:00 PM
K-7, Auto ISO doesn't work? mxlinn Pentax DSLR Discussion 5 10-17-2010 08:38 AM



All times are GMT -7. The time now is 06:39 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top