Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-01-2013, 11:56 AM   #1
Senior Member




Join Date: Jan 2010
Photos: Albums
Posts: 201
First K-3 Problem

Well I managed to "crash" my K-3. I was trying to record a video (I set it so video would record to SD2) and I had no card in the SD2. The camera told me I have no SD card and went back to LV mode.

The screen then froze at the movie mode, turning off/on the camera does nothing. I've had this happen to K-5 before and the mirror was stuck in up position when it happened but not this time around.

Battery pull fixed the issue just like in K-5.

I tried to record a movie again trying to replicate the issue but it didn't happen again, hopefully its just a random hiccup...



11-01-2013, 12:04 PM   #2
Loyal Site Supporter
TER-OR's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: Dundee, IL
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,773
I think there's an option which specifies videos record on SD2 slot. That can be changed, the slots can mirror etc. if you select the right setting. I'd think a crash is an extreme reaction to what should be an error message in such a situation.
11-01-2013, 12:28 PM   #3
Senior Member




Join Date: Jan 2010
Photos: Albums
Posts: 201
Original Poster
QuoteOriginally posted by TER-OR Quote
I think there's an option which specifies videos record on SD2 slot. That can be changed, the slots can mirror etc. if you select the right setting. I'd think a crash is an extreme reaction to what should be an error message in such a situation.
I know...I set it manually to SD2, I forgot I left it in my SD card reader and only had a card in SD1 slot when I tried to do a video test.
I tried to reproduce it again but it just gives the normal error msg (no card in sd2 slot), so hopefully its just a one time thing
11-01-2013, 01:26 PM   #4
Veteran Member
VisualDarkness's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: Uppsala, Sweden
Photos: Gallery
Posts: 4,441
Ah, the K-5 freeze lives on!

11-01-2013, 01:29 PM   #5
Loyal Site Supporter




Join Date: Mar 2009
Location: Gladys, Virginia
Photos: Gallery
Posts: 15,744
Sounds like something that could be fixed with a firmware update pretty easily.
11-01-2013, 01:30 PM   #6
Site Supporter
Ahab's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Oracle, Az
Photos: Gallery | Albums
Posts: 739
That doesn't sound like a K3 problem, more like operator error.
11-01-2013, 01:33 PM   #7
Senior Member




Join Date: Jan 2010
Photos: Albums
Posts: 201
Original Poster
QuoteOriginally posted by Ahab Quote
That doesn't sound like a K3 problem, more like operator error.
how is that operator error.....
11-01-2013, 01:35 PM   #8
Veteran Member
VisualDarkness's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: Uppsala, Sweden
Photos: Gallery
Posts: 4,441
It shouldn't freeze, just tell the user that there is no card.

11-01-2013, 01:36 PM - 1 Like   #9
Veteran Member
crewl1's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,796
Make sure to report back to Pentax support, so they can include appropriate fix in the .01 FW release " general stability improvements."

Really appreciate you pre-orderers doing the pilot UAT for the rest of us laggers
11-01-2013, 01:49 PM - 1 Like   #10
Veteran Member




Join Date: Jun 2011
Location: Near Sydney, NSW
Photos: Gallery
Posts: 331
QuoteOriginally posted by Ahab Quote
That doesn't sound like a K3 problem, more like operator error.
What? So the camera completely freezes in a way that can't be replicated even when TRYING to make it happen, but it must have been the user?
When your car won't start I bet you're turning the key wrong.
11-01-2013, 02:03 PM   #11
Pentaxian
RonHendriks1966's Avatar

Join Date: Jan 2009
Photos: Gallery
Posts: 8,714
QuoteOriginally posted by VisualDarkness Quote
It shouldn't freeze, just tell the user that there is no card.
It should just record the video letting the operator come home to discover, no card - no video
11-01-2013, 02:49 PM - 2 Likes   #12
Pentaxian




Join Date: Dec 2010
Location: Ontario
Photos: Gallery
Posts: 2,463
QuoteOriginally posted by Ahab Quote
That doesn't sound like a K3 problem, more like operator error.
Any electronic device should be designed to gracefully handle a user pushing it's buttons inappropriately. Freezing up and locking the user out is not acceptable.

I already get this behavior from my girlfriend, I don't want it from my electronic toys as well.



(I kid, I kid)
11-01-2013, 03:06 PM   #13
Veteran Member




Join Date: Jan 2007
Location: Hawaii
Posts: 593
QuoteOriginally posted by crewl1 Quote
Really appreciate you pre-orderers BETA TESTERS doing the pilot UAT for the rest of us laggers
Fixed that for you...
11-01-2013, 03:27 PM   #14
Veteran Member
crewl1's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Los Angeles, CA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,796
QuoteOriginally posted by HawaiianOnline Quote
Fixed that for you...


I shouldnt talk I just received notice that my pre-ordered 540FGZII is on its way.
11-01-2013, 03:40 PM   #15
Senior Member




Join Date: Jan 2010
Photos: Albums
Posts: 201
Original Poster
QuoteOriginally posted by crewl1 Quote
Make sure to report back to Pentax support, so they can include appropriate fix in the .01 FW release " general stability improvements."

Really appreciate you pre-orderers doing the pilot UAT for the rest of us laggers
haha i normally never buy any brand new just released gear, but my K5 died a couple weeks ago and I received store credit to get the K-3
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, card, dslr, happen, issue, k-3, k-5, k3, movie, pentax k-3, record, video
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nature First K-3 shots, burst mode is incredible normhead Post Your Photos! 21 02-04-2014 09:07 PM
In the Field with the Pentax K-3 - First Impressions Albert Siegel Pentax K-3 40 11-02-2013 06:46 AM
First shots taken with K-3 Snakeisthestuff Pentax K-3 17 10-16-2013 12:35 PM
First signs of upcoming Pentax K-3 appearing... JohnBee Pentax News and Rumors 183 09-06-2012 08:20 AM
My first problem with my K-5 hangman43 Pentax K-5 18 05-24-2012 09:57 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:13 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top