Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-10-2013, 03:05 PM   #16
Pentaxian
johnmflores's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: Somerville, NJ
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,216
FWIW I had an issue with the K-3 shutting down. I had the grip plus a third party batter (Pearlstone) in the camera. Both batteries showed a charge. Not sure what caused it, but I removed the grip and replaced the batter and it's been ok ever since.

11-10-2013, 03:11 PM   #17
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
Original Poster
QuoteOriginally posted by aaalegre Quote
I went from Grip first to Auto then to Body first and Body first seems to be the one for now until the fix.
I always went grip first and had the body as a backup ( bummer )

Well as far as my last post that did not work either
11-10-2013, 03:58 PM   #18
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
QuoteOriginally posted by aaalegre Quote
Well as far as my last post that did not work either
I was afraid of that, but looks like it can't handle 2 batteries. At least it seems like it doesn't matter where the single battery is - the grip location is easier to get at.

I'm anxious for this to get fixed. It's a good to know I'm not the only one, although I'm surprised nobody else has shown up with this power on problem so far.
11-10-2013, 03:59 PM   #19
Site Supporter
Site Supporter
Vylen's Avatar

Join Date: Dec 2008
Location: Sydney, Australia
Photos: Gallery
Posts: 1,250
To further your surprise, I've encountered no issues with two batteries and grip attached.



11-10-2013, 04:30 PM   #20
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
Original Poster
QuoteOriginally posted by dbh Quote
I was afraid of that, but looks like it can't handle 2 batteries. At least it seems like it doesn't matter where the single battery is - the grip location is easier to get at.

I'm anxious for this to get fixed. It's a good to know I'm not the only one, although I'm surprised nobody else has shown up with this power on problem so far.
I'm wondering if the eye-fi card as anything to do with it..
how many of you are using this ?
11-10-2013, 04:47 PM   #21
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
QuoteOriginally posted by aaalegre Quote
I'm wondering if the eye-fi card as anything to do with it..
how many of you are using this ?
Not me, I have a 4G Sandisk Extreme-III in each slot. I'm going to try pulling out the one in slot-2 and putting the second battery back in.
If Pentax is watching this thread I bet they're having a right laugh...
11-10-2013, 04:53 PM   #22
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
Original Poster
QuoteOriginally posted by dbh Quote
Not me, I have a 4G Sandisk Extreme-III in each slot. I'm going to try pulling out the one in slot-2 and putting the second battery back in.
If Pentax is watching this thread I bet they're having a right laugh...
Im sure they already know
11-10-2013, 05:15 PM   #23
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
Well that didn't take long. Within 15 min of powering it off after putting both batteries back in, it refused to power back on.


11-10-2013, 05:24 PM   #24
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
Original Poster
QuoteOriginally posted by dbh Quote
Well that didn't take long. Within 15 min of powering it off after putting both batteries back in, it refused to power back on.
you are able to power on aren't you ?
11-10-2013, 05:31 PM   #25
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
QuoteOriginally posted by aaalegre Quote
you are able to power on aren't you ?
I can power on again now that I took the second battery out. As long as there is only one, I can power on without any problem. I'm keeping the body empty and using the grip to keep the battery. If this is not rectified in the first firmware update, I'll be taking the camera back for warranty repair. This is irritating.
11-10-2013, 05:40 PM   #26
Veteran Member




Join Date: Apr 2010
Location: Tennessee
Posts: 1,994
QuoteOriginally posted by dbh Quote
I can power on again now that I took the second battery out. As long as there is only one, I can power on without any problem. I'm keeping the body empty and using the grip to keep the battery. If this is not rectified in the first firmware update, I'll be taking the camera back for warranty repair. This is irritating.
I'd be careful about that. They can probably only fix it with new firmware and would just sit on your camera until they got it. Understand your frustration, though.
11-10-2013, 05:41 PM   #27
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
Original Poster
QuoteOriginally posted by dbh Quote
I can power on again now that I took the second battery out. As long as there is only one, I can power on without any problem. I'm keeping the body empty and using the grip to keep the battery. If this is not rectified in the first firmware update, I'll be taking the camera back for warranty repair. This is irritating.
I look at it this way not the warranty put a replacement this is brand new
11-17-2013, 10:53 AM   #28
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
QuoteOriginally posted by aaalegre Quote
I went from Grip first to Auto then to Body first and Body first seems to be the one for now until the fix.
I always went grip first and had the body as a backup ( bummer )
How has this been working for you since your last post?
11-17-2013, 03:06 PM   #29
New Member




Join Date: Aug 2007
Location: Germany-NRW
Posts: 9
Same here

Have the same issue...K3 with DBG-5 installed with original batteries...when shutting K3 off I have to switch grip on/off and then K3 two or three times on/off before K3 is willing to start.....let's hope a quick firmware release..

QuoteOriginally posted by dbh Quote
Same thing here. Seems to only happen with the grip attached and with a battery in the grip.
Steps to reproduce:
battery in both body and grip
attach the grip
power off
wait
after a varying amount of time, but usually no more than 20minutes, it won't power on without pulling out both batteries
Thought it might be just me.
I smell a bug.
So far, leaving the grip attached but with a battery in the body only avoids the problem.
11-17-2013, 04:42 PM   #30
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
Original Poster
QuoteOriginally posted by dbh Quote
How has this been working for you since your last post?
It worked for quite some time and as of yesterday it failed had to turn on and off a few times
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
dslr, k-3, k3, pentax k-3, power
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with power on External flash Mikey69 Flashes, Lighting, and Studio 3 06-08-2013 02:36 PM
For Sale - Sold: two Pentax TR Power Pack-2 (external flash power) yurihuta Sold Items 2 03-13-2013 07:59 AM
Focus Issues on D-AF 100mm WR - again on the 2nd copy mxlinn Pentax SLR Lens Discussion 20 10-31-2012 03:48 PM
Focusing issues on K5 ccf60 Pentax K-5 6 12-03-2011 01:34 PM
Help requested for k7 AF and power issues candgpics Pentax DSLR Discussion 20 03-13-2010 05:07 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:40 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top