Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-29-2014, 11:31 AM   #136
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
Got my camera back from the shop yesterday. Shipped out Feb 17. On the paperwork returned with the camera:
"Body: cleaned and adjusted; Grip: tested- found to be in good working order."
There was no mention of it, but It had been updated to firmware 1.03 and of course now works perfectly - turns on every time.
I just finished putting back all my customizations one by one. Except for the file number being reset to 1, it's as good as before. Don't know what they "cleaned and adjusted" but at least it didn't seem to cause any problems. Big relief here and this thread can now work its way into the historical archives.
Cheers!

03-29-2014, 01:28 PM   #137
Senior Member




Join Date: Jan 2014
Location: Texas
Posts: 255
Not yet. I still have power off/on issues even with 1.03. Keep this thread open!
03-31-2014, 08:15 AM   #138
Forum Member




Join Date: Dec 2011
Location: Edmonton, AB
Photos: Gallery
Posts: 50
Original Poster
QuoteOriginally posted by dbh Quote
Got my camera back from the shop yesterday. Shipped out Feb 17. On the paperwork returned with the camera:
"Body: cleaned and adjusted; Grip: tested- found to be in good working order."
There was no mention of it, but It had been updated to firmware 1.03 and of course now works perfectly - turns on every time.
I just finished putting back all my customizations one by one. Except for the file number being reset to 1, it's as good as before. Don't know what they "cleaned and adjusted" but at least it didn't seem to cause any problems. Big relief here and this thread can now work its way into the historical archives.
Cheers!

Glad you got it back and all is good, but I'm a little disappointed they didn't own up to it and say "Firmware updated to correct the reported problem." Oh well! Now you can enjoy your camera!

---------- Post added 03-31-14 at 09:17 AM ----------

QuoteOriginally posted by gosman Quote
Not yet. I still have power off/on issues even with 1.03. Keep this thread open!
So you are on 1.03, but have the exact same problem as described in this thread?
07-09-2014, 10:25 PM   #139
Forum Member




Join Date: Mar 2009
Location: China
Posts: 69
QuoteOriginally posted by mactrash Quote
To repeat the GRIP / Battery error in movie mode.

1. Put both battery in K-3
2. Turn on the camera
3. menu select grip battery use first (it is normal setting in my other pentax camera with grip)
4. shoot movie

Result = it work fine.

Pretend your grip battery is empty
5. Turn off the camera
6. Take the battery from the grip
7. Turn on the camera
8. Shoot movie

Result = capture 1-2s and K-3 hang

* The hang will not happen if camera menu set to use body battery first or auto.

Lets see any guy can repeat that... then it is a confirmed issue.
Firmware 1.10 fixed this issue at least in my body.

05-16-2016, 05:44 PM   #140
Junior Member




Join Date: Jan 2011
Location: New England
Photos: Gallery
Posts: 44
I just bought a K-3, and a brand new DBG5 battery grip. When the battery grip is used with rechargeable batteries (that work fine in my K-5ii with DBG4 battery grip) the on-off button on the grip will not turn the camera on or off. I have firmware version 1.21.
05-16-2016, 06:03 PM   #141
Senior Member
gryhnd's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Southeastern MA
Posts: 225
The grip's on/off is strictly for turning the GRIP on or off, not the camera. This is the same for the K5IIs (I have both).
05-17-2016, 04:10 AM   #142
Junior Member




Join Date: Jan 2011
Location: New England
Photos: Gallery
Posts: 44
QuoteOriginally posted by gryhnd Quote
The grip's on/off is strictly for turning the GRIP on or off, not the camera. This is the same for the K5IIs (I have both).
That helps - maybe it's not broken after all. I'm going to try and find the instructions!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
body, camera, d-bg5, dslr, grip, issue, k-3, k3, pentax k-3, position, power, problem, thread, time
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax Q Power Up Issue Smash Pentax Q 30 02-24-2017 09:29 PM
K-3 flash issue konraDarnok Pentax K-3 68 03-13-2014 06:07 AM
WB issue in LR 5 with K-3 DNG Azzy Pentax K-3 21 12-16-2013 04:51 PM
Power Zoom Lens on a K-x Alizarine Pentax SLR Lens Discussion 10 07-16-2013 09:19 AM
Power issue with Yongnuo Flashes/Eneloops philbaum Flashes, Lighting, and Studio 7 10-30-2012 10:21 PM



All times are GMT -7. The time now is 12:58 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top