Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-24-2014, 09:17 AM   #106
Senior Member




Join Date: Sep 2009
Location: Wisconsin
Posts: 144
good to know if I bought the grip

02-24-2014, 09:24 AM   #107
Senior Member
gryhnd's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Southeastern MA
Posts: 225
I must say that so far I have not had any power on issues with my K3 and grip.

I use Eneloops in my grip, fwiw.

My shutter count is at 2637 which includes two large events and a few high school sporting events, as well as some nasty outdoor shoots (very cold). Grip is always on.

I pray it continues this way

Now on a side note, by Sigma 70-200 2.8 is acting up and randomly disconnecting itself from both the K3 and the K5iis...grr
03-04-2014, 02:24 PM   #108
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
K-3 + D-BG5 has been with Pentax service for 2 weeks now. No word from them at all. No updates, estimates, status reports, nothing. Apparently, the only time I will learn anything about my camera is when it shows up back. In 4-6 wks.
I'm wondering has anyone else had their power-on issue fixed?
03-04-2014, 02:44 PM   #109
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
QuoteOriginally posted by dbh Quote
K-3 + D-BG5 has been with Pentax service for 2 weeks now. No word from them at all. No updates, estimates, status reports, nothing. Apparently, the only time I will learn anything about my camera is when it shows up back. In 4-6 wks.
I'm wondering has anyone else had their power-on issue fixed?
Not here still the same waiting for you

03-04-2014, 04:10 PM   #110
Forum Member




Join Date: Dec 2011
Location: Edmonton, AB
Photos: Gallery
Posts: 50
Original Poster
QuoteOriginally posted by dbh Quote
K-3 + D-BG5 has been with Pentax service for 2 weeks now. No word from them at all. No updates, estimates, status reports, nothing. Apparently, the only time I will learn anything about my camera is when it shows up back. In 4-6 wks.
I'm wondering has anyone else had their power-on issue fixed?
I never sent mine in. I'm still hoping for a firmware fix or someone comes up with a definitive solution based on mixing battery types/vintages. In the meantime, I only keep one battery in my camera and the problem doesn't occur. I am anxious to hear the outcome for you as well as it may guide me in how to deal with the issue.
03-06-2014, 02:16 PM   #111
New Member




Join Date: Mar 2009
Location: Almelo, The Netherlands
Posts: 11
Great news: I believe the Firmware update 1.03 has actually fixed my Power-on issue! I still need to confirm by checking long-term behaviour, but so far I was able to power-on the K-3 instantaneously, even after a 40 minutes shut off period. I will keep you posted.
03-06-2014, 02:38 PM   #112
Forum Member




Join Date: Dec 2011
Location: Edmonton, AB
Photos: Gallery
Posts: 50
Original Poster
QuoteOriginally posted by Arthurl Quote
Great news: I believe the Firmware update 1.03 has actually fixed my Power-on issue! I still need to confirm by checking long-term behaviour, but so far I was able to power-on the K-3 instantaneously, even after a 40 minutes shut off period. I will keep you posted.
Sounds promising. I hope we all experience the same. I haven't upgraded yet . . . maybe tonight. Thanks for letting us know.

Anyone else?
03-06-2014, 08:23 PM   #113
New Member




Join Date: Mar 2009
Location: Almelo, The Netherlands
Posts: 11
Power-on fix by FW 1.03 seems confirmed: after being switched off for more than 5 hours, my K-3 now powered on in split second...

03-07-2014, 05:08 AM   #114
Senior Member
Ivor K Ecks's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Sydney
Photos: Albums
Posts: 286
I can also confirm that the Power-On problem is now gone with the latest firmware upgrade. K3 now turns on instantly after being turned off for long intervals.
03-07-2014, 08:50 AM   #115
Senior Member




Join Date: Jan 2014
Location: Texas
Posts: 255
I had two freeze ups yesterday on my K-3 and battery grip during an actor photo shoot at the Ft. Worth Stock Yards. removing both batteries started it up again Hopefully the new update will fix
03-07-2014, 08:54 AM   #116
Forum Member




Join Date: Dec 2011
Location: Edmonton, AB
Photos: Gallery
Posts: 50
Original Poster
QuoteOriginally posted by gosman Quote
I had two freeze ups yesterday on my K-3 and battery grip during an actor photo shoot at the Ft. Worth Stock Yards. removing both batteries started it up again Hopefully the new update will fix
Actually this is not the same as the problem being discussed in this thread. In this case, the camera will not power up. Not sure if there would be any relation between the two problems. At any rate, I also hope the firmware 1.03 fixes your issue as well.
03-07-2014, 12:07 PM   #117
Senior Member
aaalegre's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: new jersey
Photos: Gallery | Albums
Posts: 110
Glad I hung on to my silver edition I almost sent it back so far so good no power on issues as of yet
03-08-2014, 12:24 AM   #118
Forum Member




Join Date: Dec 2011
Location: Edmonton, AB
Photos: Gallery
Posts: 50
Original Poster
Upgraded to firmware 1.03 this evening. No more power-on issues at all. Very happy about that!
03-08-2014, 11:42 AM   #119
dbh
Inactive Account




Join Date: Jan 2007
Location: Edmonton
Photos: Gallery
Posts: 404
This is good news. Obviously Pentax found a way to solve this with a f/w update. Hopefully, when my camera comes back that's all they had to do to it, too! If they are on the ball there at the service centre, they'll flash it, test it, and ship it back pronto! They have had it nearly 3 weeks and I've missed it.
03-08-2014, 03:12 PM   #120
Site Supporter
G_Money's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 593
Happy day! While I'm glad to be able to go back to using two batteries, I'm a little disappointed that it took this long to get a fix. Oh well, I'm still thankful.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
body, camera, d-bg5, dslr, grip, issue, k-3, k3, pentax k-3, position, power, problem, thread, time
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax Q Power Up Issue Smash Pentax Q 30 02-24-2017 09:29 PM
K-3 flash issue konraDarnok Pentax K-3 68 03-13-2014 06:07 AM
WB issue in LR 5 with K-3 DNG Azzy Pentax K-3 21 12-16-2013 04:51 PM
Power Zoom Lens on a K-x Alizarine Pentax SLR Lens Discussion 10 07-16-2013 09:19 AM
Power issue with Yongnuo Flashes/Eneloops philbaum Flashes, Lighting, and Studio 7 10-30-2012 10:21 PM



All times are GMT -7. The time now is 01:30 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top