Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-18-2013, 07:11 AM   #1
Forum Member




Join Date: Jan 2008
Photos: Gallery | Albums
Posts: 83
K3 cancel AF and Continuous shooting problem

My K3 will only take a single shot if using the AF button to cancel the AF in AF.C mode even though I have the K3 set to Continuous Shooting (High), anyone else have this problem.

This doesn't happen with my K5.


Last edited by mille19; 11-18-2013 at 07:11 AM. Reason: Typo in title
11-18-2013, 07:28 AM   #2
Pentaxian
Tjompen1968's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Norrköping, Sweden
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,287
Same on mine. Tested different settings in the C-menu but the same result. If I set Manual fokus it starts snapping again. I dont use it like that but so you know it is the same on my unit.
11-18-2013, 07:31 AM   #3
Pentaxian
RonHendriks1966's Avatar

Join Date: Jan 2009
Photos: Gallery
Posts: 8,556
I love to see the next firmware update with Overal stability improvement!
11-18-2013, 07:35 AM   #4
Forum Member




Join Date: Jan 2008
Photos: Gallery | Albums
Posts: 83
Original Poster
QuoteOriginally posted by Tjompen1968 Quote
Same on mine. Tested different settings in the C-menu but the same result. If I set Manual fokus it starts snapping again. I dont use it like that but so you know it is the same on my unit.
OK that's three people with K3s that confirm this problem, sounds like a firmware problem.

11-18-2013, 07:45 AM   #5
Loyal Site Supporter




Join Date: May 2011
Location: Richmond, Virginia USA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 2,625
now that you mention it mine does too but only had it at medium setting...i haven't tried it at any other settings
11-18-2013, 07:50 AM   #6
Junior Member




Join Date: Aug 2013
Photos: Gallery
Posts: 46
QuoteOriginally posted by mille19 Quote
My K3 will only take a single shot if using the AF button to cancel the AF in AF.C mode even though I have the K3 set to Continuous Shooting (High), anyone else have this problem.

This doesn't happen with my K5.
Do you have enabled fps priority or focus priority for first and other shots in custom functions?
11-18-2013, 08:07 AM   #7
Forum Member




Join Date: Jan 2008
Photos: Gallery | Albums
Posts: 83
Original Poster
QuoteOriginally posted by fyby Quote
Do you have enabled fps priority or focus priority for first and other shots in custom functions?
Focus priority for first shot, fps priority for shots after
11-18-2013, 08:42 AM   #8
Junior Member




Join Date: Aug 2013
Photos: Gallery
Posts: 46
Then it should work, IMHO.

11-18-2013, 09:07 AM   #9
Forum Member




Join Date: Jan 2008
Photos: Gallery | Albums
Posts: 83
Original Poster
QuoteOriginally posted by fyby Quote
Then it should work, IMHO.
I know, it works on my K5 OK, like I said I think it's a firmware glitch
11-18-2013, 10:48 AM   #10
Pentaxian
VisualDarkness's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: Uppsala, Sweden
Photos: Gallery
Posts: 4,439
That's a serious glitch and a nightmare for sports shooters.
02-15-2014, 10:14 AM   #11
Junior Member
photoephemere's Avatar

Join Date: Sep 2012
Location: Near from Paris
Photos: Albums
Posts: 38
Keep calm ... ;-)

There's absolutely no bug and trouble with af off using rear af button when continous shooting and constant af ... Just put these setting to your camera :

- C3-16 : 2 or wathever you want ...
- C3-17 : 3 or another setting ...

AND !

C4-25 : 1 - OFFFFF !!!

And it will work great ;-)

It's so logical ... No need for ré-engeeniring... ;-)

Last edited by photoephemere; 02-15-2014 at 11:19 AM.
02-15-2014, 11:27 AM   #12
Pentaxian
Tjompen1968's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Norrköping, Sweden
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,287
QuoteOriginally posted by photoephemere Quote
Keep calm ... ;-)

There's absolutely no bug and trouble with af off using rear af button when continous shooting and constant af ... Just put these setting to your camera :

- C3-16 : 2 or wathever you want ...
- C3-17 : 3 or another setting ...

AND !

C4-25 : 1 - OFFFFF !!!

And it will work great ;-)

It's so logical ... No need for ré-engeeniring... ;-)



EDIT: The C4-25 Off = Working

Last edited by Tjompen1968; 02-16-2014 at 02:12 AM. Reason: Beeing wrong...
02-15-2014, 11:32 AM   #13
Junior Member
photoephemere's Avatar

Join Date: Sep 2012
Location: Near from Paris
Photos: Albums
Posts: 38
there was no problem, just c4-25 reseted by F upgrade. Try with last Firmware this set activating C4-25 and you ll see ...

Seems only a bad user setting... ? Not ?
02-15-2014, 04:42 PM   #14
Pentaxian
Tjompen1968's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Norrköping, Sweden
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,287
I have the 25 set to On...


EDIT: No, it is set to off... My bad.

Last edited by Tjompen1968; 02-16-2014 at 02:13 AM. Reason: Beeing wrong
02-15-2014, 05:08 PM   #15
jup
Forum Member




Join Date: Nov 2009
Location: San Jose, CA
Posts: 89
Mine behaves the same with 1.02.

Still looks like a bug to me, but with C 25->off it works.

With C25->on it's just weird. It will take single shot but as long as you hold shutter button, you can hear sensor stabilization going on. It's just not taking any pictures!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
af, dslr, k-3, k3, pentax k-3
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K3. AF working and continuous shooting speed ArsenAl Pentax K-3 2 11-13-2013 11:22 PM
K-7 continuous shooting problem silverbow47 Troubleshooting and Beginner Help 3 01-23-2012 03:57 PM
K-7 continuous shooting problem Rusty Rat Pentax DSLR Discussion 9 04-25-2010 08:11 AM
K-x continuous shooting problem. JP_Seattle Pentax DSLR Discussion 10 01-20-2010 11:23 AM
K10D Continuous Shooting problem emo gootch Pentax DSLR Discussion 15 09-28-2009 10:47 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:11 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top