Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-13-2014, 09:39 PM   #1
Inactive Account




Join Date: Feb 2014
Location: Nr. Garut Indonesia
Posts: 42
Trouble with Firmare upgrade

My trouble seems to be a bit different to the other thread.

I don't have a card reader - so trying it in camera. I emptied the card, then reformatted it, just in case.

I am following the instructions, connecting to the computer (Mac) but when I turn on the camera while holding down the menu button - nothing! No message in the monitor.

I have tried dragging and dropping the file over K3 file that appears on my desktop and it appears there but again nothing seems to be happening in the camera.

Can anyone please advise?

02-13-2014, 10:07 PM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 43,283
At the end of this video, there's a troubleshooting section that addresses your issue. Check it out:
Pentax Firmware Update Guide - Pentax Tutorial Videos - PentaxForums.com

You've either downloaded the wrong file, put it in the wrong place, or not extracted it. It needs to go in the root (top level) of the SD card and the extension should be .BIN.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

02-14-2014, 02:11 AM   #3
Inactive Account




Join Date: Feb 2014
Location: Nr. Garut Indonesia
Posts: 42
Original Poster
Thanks for your help, Adam, but still having problems. The video assumes you are using a card reader - which I don't have - and can copy the firmware onto that and then insert into the camera.

I have now downloaded the software (just to make sure I had the right one) but I am still having the same issue - when I power up with the menu button pressed, still nothing happens.

---------- Post added 02-14-14 at 05:24 PM ----------

Hi again, Adam - I seem to have cracked it.

1. Download and expand the software. Should be a .bin.

2. Connect the camera to the computer with a formatted card in slot 1 only.

3. When the card mounts - showing up as K3 on the desktop in my case - copy the firmware .bin across to the card.

4. Eject the card by dragging to trash; turn off, and then disconnect, the camera.

5. Turn camera on with the menu button pushed. Dialogue should then appear and press start.

6. Then, Robert is most definitely your mother's brother!

Last edited by regislea; 02-14-2014 at 02:26 AM.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
adam, button, camera, card, copy, dslr, file, firmware, k-3, k3, menu, pentax k-3, software, trouble, trouble with firmare
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble with Pentax WG3 atreyu Troubleshooting and Beginner Help 11 05-17-2014 06:59 PM
Firmare update for K30 - v1.04 GrinMode Pentax K-30 & K-50 91 01-02-2014 12:53 PM
Trouble with motion blur Crust Pentax K-01 10 02-11-2013 04:02 PM
trouble with indoor shoots mawmawdowling4 Troubleshooting and Beginner Help 4 07-10-2012 06:43 PM
Trouble with FA 100-300 stevenroymallory Troubleshooting and Beginner Help 3 03-25-2012 10:14 PM



All times are GMT -7. The time now is 05:19 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top