Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-22-2014, 05:07 PM   #16
Senior Member




Join Date: Nov 2010
Posts: 111
I have two bodies and I had this behavior with both of them randomly, but not very often.

12-15-2014, 03:49 AM   #17
Pentaxian
carrrlangas's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Joensuu (Finland)
Photos: Gallery
Posts: 1,750
İ am experiencing this same issue. İ have tried wıth manual focus enabled and the delay is still present. İ am using the latest firmware. worst part is i am travelling and scared it could stop working anytıme. Any solution?? I am goıng to Zagreb, Croatia ın a few days and maybe can send it to a service there but dont have much tıme nor money...
12-15-2014, 07:19 AM   #18
Pentaxian
Not a Number's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Venice, CA
Posts: 4,258
Maybe it has to do with the mirror flop/flap "fix"? Isn't supposed to do some sort of reset if it detects the flop/flap/flip? What firmware revision is everybody that is experiencing this on?
12-15-2014, 08:31 AM   #19
Pentaxian
carrrlangas's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Joensuu (Finland)
Photos: Gallery
Posts: 1,750
I naybe it does. 2 days ago i pressed the shutter Butrón once and the camera fired in high speed until the buffer was full

12-15-2014, 08:51 AM   #20
Veteran Member
awaldram's Avatar

Join Date: May 2008
Location: Hampshire
Photos: Gallery
Posts: 720
QuoteOriginally posted by psamoluk Quote
hey Guys,
So after a few days with the K3, i'm totally loving the camera except for one small issue i noticed. This is somewhat random, but every now and then when i pick up the camera and try to take a shot, it has this weird delay on the shutter button where the camera focuses and then just sort of does nothing for about a second or two and then takes the shot. I can turn it off and back on, and everything will work fine for a few shots, and i will start to notice the delay again for a shot or two.

This doesn't seem like a "feature" so do you think i need to take it back for warranty repair?

Any help would be much appreciated.

Paul
Read all the posts no-one has suggested SR spin up , Seem to me your 'random' nature indicates the camera is 'busy' two things thats cause no shutter action are

1 AF not locked / Focusing
2 SR spin-up

Your SR doesn't need to be 'ready' to fire but it does need to be span up, unless its span up the sensor is not central behind the lens so the shutter will not fire.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
button, camera, delay, dslr, focus, k-3, k3, lens, pentax k-3, shot, shutter, shutter button
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Inconsistent "3 second delay" when using remote control shutter trigger seventysixersfan Troubleshooting and Beginner Help 9 05-01-2014 08:16 AM
Pentax ME Shutter Delay Issue ddmvintage Pentax Film SLR Discussion 3 04-21-2013 11:40 PM
Shutter delay okotokspaul Pentax Film SLR Discussion 3 02-10-2013 06:23 AM
K5 Shutter Release Delay? nah Pentax K-5 3 09-08-2011 08:10 PM
K100D Super shutter delay rlocurcio Pentax DSLR Discussion 9 12-22-2009 02:54 PM



All times are GMT -7. The time now is 04:41 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top