Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-28-2015, 11:42 AM   #1
Junior Member




Join Date: Dec 2014
Location: Ljubljana, Slovenia
Posts: 25
Blue images on K3 II

Hi,

I just wonder if any of you have any idea about the phenomenon I have come across today.
I was taking photos in the Planica valley, Slovenia, with a polarizing filter on. After reviewing the photos there were some (4 out of cca. 50) that were completely blue. They were sharp, but as if with a complete blue filter on. I shot in RAW+ mode, had fast SD cards (Sandisk 32GB) and was shooting with K3 II. Sensor? The temperature outside was about 0C, but think this was not an issue as I was shooting in -6C early this morning without a hitch ...

Currently I dont think of this as a problem, but am opened for your views on this.

Thanks,

Marko


Last edited by Medomare; 11-28-2015 at 12:09 PM.
11-28-2015, 11:49 AM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 41,609
Did the raw file as seen on the PC look the same?

I've gotten funny colors in JPEG files due to the cold before, but that was with non-sealed cameras. Even when this happened, there were never any issues with the raw file.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

11-28-2015, 11:56 AM   #3
Loyal Site Supporter




Join Date: Mar 2009
Location: Southern Indiana
Photos: Gallery
Posts: 15,434
Could you have gotten white balance mis-set by accident?
11-28-2015, 12:06 PM - 1 Like   #4
Junior Member




Join Date: Dec 2014
Location: Ljubljana, Slovenia
Posts: 25
Original Poster
Well ... I have found out what was the problem, heh ... I have mistakenly changed the white balance to Tungsten light ... Yibidi-yibida, That's all, Folks!

Sorry for stirring up things

Marko

EDIT: Rondec, Adam, thanks for the input


Last edited by Medomare; 11-29-2015 at 12:30 PM.
11-28-2015, 12:50 PM   #5
Loyal Site Supporter
Quartermaster James's Avatar

Join Date: Nov 2015
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 599
QuoteOriginally posted by Medomare Quote
Well ... I have found out what was the problem, heh ... I have mistakenly changed the white balance to Tungsten light ... Yibidi-yibida, That's all, Folks!

Sorry for stiring up things

Marko

EDIT: Rondec, Adam, thanks for the input
Good thing you shot RAW+ then!
11-29-2015, 08:45 AM   #6
Loyal Site Supporter
AquaDome's Avatar

Join Date: Jan 2014
Location: New Carlisle, IN
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,453
It happens to me all the time. My big nose hits the WB button on the back of my K-3.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
dslr, filter, ii, k-3, k3, pentax k-3, photos
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any reports of mirror flap on the K3 II? Fat Albert Pentax K-3 23 01-23-2016 11:01 PM
Any news on the K3 II recall? MyTZuS Pentax K-3 4 07-16-2015 09:22 PM
UHS-II Memory Cards on K3 dltorre Pentax K-3 4 03-05-2014 02:34 PM
Blue spots on images shefflex Troubleshooting and Beginner Help 9 02-08-2011 02:43 AM



All times are GMT -7. The time now is 03:29 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top