Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-21-2017, 10:51 AM   #1
New Member




Join Date: Apr 2017
Posts: 2
Problems with K-3 II / Flucard Tether

I've got a new K-3 II and Flucard and have been having problems getting a proper connection.
I have successfully created my Flucard network and changed the password/key. The browser window appears, along with all of the controls that show the K-3's current aperture, shutter speed, etc.
However, I don't seem to be able to connect with the K-3's live view - the browser screen remains a solid grey & will not show the live view.
Anybody out there have any ideas as to why this is happening? Any help is appreciated.

04-21-2017, 11:07 AM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 48,873
Is the card in SD2?

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com server and development costs are user-supported. You can help cover these costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

04-21-2017, 11:57 AM - 1 Like   #3
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter




Join Date: May 2016
Location: East Coast
Posts: 1,929
Also make sure you have the latest Flucard firmware update. I feel it helped stability with my Flucard on my K3II.

Just checked the Pentax USA site, and it looks like you have to go to the Japanese site to get it:

http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/support/digital/ofc1_s.html
04-21-2017, 12:25 PM   #4
Senior Member




Join Date: Feb 2014
Location: Vancouver, BC
Posts: 105
QuoteOriginally posted by jones4783 Quote
I've got a new K-3 II and Flucard and have been having problems getting a proper connection.
I have successfully created my Flucard network and changed the password/key. The browser window appears, along with all of the controls that show the K-3's current aperture, shutter speed, etc.
However, I don't seem to be able to connect with the K-3's live view - the browser screen remains a solid grey & will not show the live view.
Anybody out there have any ideas as to why this is happening? Any help is appreciated.
First, make sure you have enabled Live View through the browser screen-it's the tiny, far from obvious, LV icon on the bottom left. Also, if the browser screen is too big parts of the page disappear. You may have to play with the size to show everything properly.

05-22-2017, 10:39 PM   #5
New Member




Join Date: May 2016
Location: Vancouver, BC
Posts: 5
I also cannot get live view to work with latest FW on any browser.. with my K3ii on latest FW. I keep getting Javascript errors. It will do everything else though, just no LV.

It worked fine the last time I used last august..

Anyone found a fix?
05-23-2017, 12:37 PM   #6
New Member




Join Date: May 2016
Location: Vancouver, BC
Posts: 5
OK, another thread mentions to ensure "composition adjustment" is disabled.

This FIXED the live view in my case just FYI.
05-23-2017, 05:46 PM   #7
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
clackers's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Melbourne
Photos: Albums
Posts: 13,338
QuoteOriginally posted by mmbodnar Quote
OK, another thread mentions to ensure "composition adjustment" is disabled.

This FIXED the live view in my case just FYI.
Good to hear.
05-27-2017, 03:36 PM   #8
New Member




Join Date: Apr 2017
Posts: 2
Original Poster
QuoteOriginally posted by mmbodnar Quote
OK, another thread mentions to ensure "composition adjustment" is disabled.

This FIXED the live view in my case just FYI.
Thanks for this reply - it solved the problem! I don't think I ever would have figured it our on my own.
Thanks again!

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
browser, dslr, flucard, ii, ii / flucard, k-3, k-3 flucard, k-3 ii, k3, live, pentax k-3, view
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flucard pro vs. O-FC1 Flucard pro monopixlz Pentax Camera and Field Accessories 2 11-29-2015 02:45 PM
For Sale - Sold: Pentax K-3; (Flucard is sold) Camera and Flucard option still available. Mikesul Sold Items 2 11-08-2015 07:49 PM
For Sale - Sold: New in box: 16GB Pentax FLUcard O-FC1 (tether your K-3, K-3II, K-S1, or 645z) cheekygeek Sold Items 3 10-28-2015 05:08 AM
FluCard v Pentax FluCard anott Pentax Camera and Field Accessories 2 06-25-2015 03:29 PM
What do you use to tether your K3 to laptop? Do I have to spend 50 bucks on a Tether? CeciProAm Pentax K-3 8 02-05-2015 05:19 PM



All times are GMT -7. The time now is 05:17 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top