Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-28-2016, 04:33 PM   #1
New Member




Join Date: May 2015
Posts: 11
Connection Problem

I have a K-50 purchased in December 2015, just finished using this afternoon, uploaded my pictures to my computer, disconnected from computer, pictures are awesome, tried to use about 20 min. later and there is no juice in the camera, changed to a new battery but still when I turn it on absolutely nothing happens. Am including one of the pictures just taken about 1 hour ago. All help would be appreciated.

Attached Images
View Picture EXIF
PENTAX K-50  Photo 
07-28-2016, 05:05 PM   #2
Pentaxian
photoptimist's Avatar

Join Date: Jul 2016
Photos: Albums
Posts: 1,004
A few random suggestions:

1. Change the memory card.

2. Clean the battery contacts.

3. Let it sit overnight without any battery.

4. If any of this works, then post more fun chipmunk pictures.

Good luck!
07-28-2016, 05:46 PM   #3
Loyal Site Supporter
Bruce Clark's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Brookfield, Victoria
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,764
In addition to excellent suggestion above
Recharge batteries overnight
Check battery compartment and SD Compartment covers are closed.
07-28-2016, 06:39 PM   #4
New Member




Join Date: May 2015
Posts: 11
Original Poster
Thanks so much will try your suggestions photoptimist and Bruce Clark and post back tomorrow.

07-28-2016, 11:44 PM   #5
Site Supporter




Join Date: May 2016
Posts: 467
Do you have a pet chipmunk?
07-29-2016, 07:51 AM   #6
New Member




Join Date: May 2015
Posts: 11
Original Poster
It worked, camera is working again. thank you so much for your help. Is this something that can happen periodically. I know that I never thought of cleaning the battery contacts but now will include with cleaning routine.


In answer to leekil, chipmunk is not a pet but a daily visitor to the back yard.
07-30-2016, 07:15 AM   #7
Loyal Site Supporter
Rupert's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Texas
Photos: Gallery | Albums
Posts: 24,391
QuoteOriginally posted by MaryLouise Quote
In answer to leekil, chipmunk is not a pet but a daily visitor to the back yard.
Neat looking Chippy....handsome! You are welcome to post any shots of him or others here where we are always looking for new posters! We would be proud to see him there...you too!
Regards!

https://www.pentaxforums.com/forums/76-non-pentax-cameras-canon-nikon-etc/264...rel-shots.html
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
computer, pentax service, pictures, repair, service, warranty
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-30 Aperture connection/metering problem Brighthelmstone10 Pentax K-30 & K-50 3 03-09-2016 01:42 PM
Flu card connection problem troenaas Troubleshooting and Beginner Help 8 12-05-2014 01:43 PM
Tablet connection Tomtkt Pentax K-3 3 12-04-2014 06:46 AM
Problem with remote connection on K200D PALADIN85020 Pentax DSLR Discussion 2 09-18-2010 01:12 PM
USB connection problem..K100D arbutusq Pentax DSLR Discussion 6 12-28-2006 09:19 PM



All times are GMT -7. The time now is 10:24 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top