Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-05-2019, 07:41 PM   #16
Otis Memorial Pentaxian
stevebrot's Avatar

Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver (USA)
Photos: Gallery | Albums
Posts: 37,987
QuoteOriginally posted by gedasst Quote
I found few very small round pieces (like a dust) of metal. Looks like a small drops of lead. If its really lead - this could be a reason of short circuit.
That is melted solder from either be a bad repair, failed solder connection, or from an overheated/fried board. I vote the latter.


Steve

07-05-2019, 07:44 PM - 1 Like   #17
Otis Memorial Pentaxian
stevebrot's Avatar

Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver (USA)
Photos: Gallery | Albums
Posts: 37,987
QuoteOriginally posted by gedasst Quote
I have K-01, and its work well with flash. So, I cal live with K-3 without a flash and BULB.
I suspect that there is a general problem with shutter function and that if you were to test the full range of speeds in Tv mode, you would not get the expected progression for each EV.


Steve
07-08-2019, 11:54 AM   #18
Forum Member
gedasst's Avatar

Join Date: Oct 2010
Location: Klaipeda
Photos: Gallery | Albums
Posts: 77
Original Poster
QuoteOriginally posted by stevebrot Quote
I suspect that there is a general problem with shutter function and that if you were to test the full range of speeds in Tv mode, you would not get the expected progression for each EV.


Steve
I'll test it soon,
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
bulb, button, camera, debug, flash, k-3, k-3 debug resset, mode, pentax, pentax k-3 debug, pentax service, press, repair, service, settings, shutter, warranty
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KS2 Debug Mode ShawnH Pentax K-S1 & K-S2 11 05-16-2019 05:24 PM
Help! How to access debug mode on Pentax K-5 on a Mac OS X (sdm lens to screwdrive) NW_Legacy Pentax DSLR Discussion 5 11-08-2018 05:03 PM
Is there a way to get the Pentax K70 into debug mode? Hylianic Troubleshooting and Beginner Help 17 08-30-2018 02:55 PM
Pentax K10- Debug mode HansrajVyas Troubleshooting and Beginner Help 3 01-09-2018 01:42 AM
K10d-debug menu-IR possible? Bokeh Pentax DSLR Discussion 6 05-17-2008 05:54 PM



All times are GMT -7. The time now is 02:48 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top